Cikkünk nyomán: Szigetvári vizsgálatot kezdeményezett Mikola hitelbotránya ügyében

Jegybanki célvizsgálatot kezdeményezett az MKB-nál Mikola István fideszes államtitkár vagyonmegosztási hitelbotránya ügyében Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke.

Az ügyet a Népszabadság tárta fel elsőként. Ahogy arról beszámoltunk, Mikola István válóperes ügyvédje megszerezte a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárát is fenyegető követelést, így mostantól a válóperes ügyvéd szorongathatja a bedőlt svájci frankos hitellel az államtitkár volt feleségét és annak gyerekét. Mikola azt állította, semmit sem tud saját ügyvédje akciójáról. Az ügy hátterében egy elmérgesedett vagyonmegosztási vita áll, erről itt olvashatnak bővebben.

Cikkünk nyomán Szigetvári Viktor a jegybanknál kezdeményezett ellenőrzést (az MKB ugyanis az ügylet idején még állami tulajdonban állt). A politikus a Twitteren nyilvánosságra hozott levelében azzal érvel: felmerül a gyanú, hogy Mikola István államtitkári pozíciója miatt jöhetett létre az ő érdekében történt, őt jobb helyzetbe hozó tranzakció, amit az MKB Bank elősegíthetett.

 



 

"Elfogadhatatlan és erkölcstelen, ha bárki közhatalmi pozíciójából adódóan előnyt élvez más kárára egy teljesen független magánjogi ügyet érintő helyzetben" - írja Szigetvári.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.