Cetliket tettek ki a Bükkben a százmilliós táblák helyett

Sajátosan reagált a Magyar Természetjáró Szövetség a lapunkban elsőként közölt problémára, miszerint félrevezetők a több százmillió forintért újonnan kitáblázott bükki turistautak. Most cetliken üzenik: majd kijavítják a hibákat.
Miként megírtuk, azóta dől a pénz a Magyar Természetjáró Szövetséghez, hogy Orbán Viktor jó barátja, Garancsi István nagyvállalkozó, a Videoton futballklub tulajdonosa lett a szervezet új elnöke. Közel 336 ezer forint uniós forrás jutott pél­dául a 2500 kilométer hosszú Országos Kékkör (korábban Kéktúra) minden egyes kilométerére, erre a projektre nyertek el ugyanis 839,5 millió forintot.
Fotó: Pázmándi Péter / Facebook

Az újonnan kitett tábláknak azonban közel fele hibás. Civil szervezetek is megkeresték a Magyar Természetjáró Szövetséget, ahonnan azt a választ kapták: örömmel veszik, ha valaki bekapcsolódik a kihelyezett táblák ellenőrzésébe, az esetleges hibák kijavításába. – Első körben most nem lesz mód arra, hogy teljesen új táblákat helyezzünk ki, csak a valódi hibákat szeretnénk javítani – írták.

Cikkünk után nem sokkal néhány rossz tábla már le is került a bükki utakról. Helyettük nem raktak ki új, immáron helyes irányt tartalmazó jelöléseket, csak egy cetlit nyomtak oda rajzszögekkel. A papíron az olvasható: „Tisztelt kiránduló sporttársak! A tábla információs tartalma hamarosan pótlásra kerül, kérjük addig szíves türelmüket. Köszönettel: MTSZ."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.