Bús Balázs szerint nem kell körbeérjen az M0-ás autóút

A III. kerület polgármestere szerint nem kell, hogy körbeérjen az M0-ás gyorsforgalmi út, de szükséges, hogy mielőbb megépüljön a hiányzó szakasz a 10-es és a 11-es út között. Bús Balázs (Fidesz) erről hétfőn beszélt a Fővárosi Önkormányzat által készíttetett Teherforgalmi Stratégia kerületet érintő részének nyilvános megvitatásán, Budapesten.

A polgármester a stratégiát készítő Parking Szervező, Fejlesztő és Tanácsadó Kft. képviselői, illetve több civil szervezet küldöttei előtt elmondta: a kerület elutasítja, hogy a Szentendrei úton vezessék el a budai oldalon a teherforgalmat.

A kerület arra hivatkozik, hogy a Szentendrei út áteresztő képessége néhol nagyon leszűkül, ezért az alkalmatlan a teherforgalom lebonyolítására, s a nagy terhet szállító járművek áthaladása veszélyeztetheti az aquincumi római kori emlékeket.

Sipos Gábor kerületi főépítész szerint súlyos gond, hogy még mindig nem lehet tudni, mikorra várható az M0-ás gyorsforgalmi út 10-es és 11-es út közötti szakaszának a megépítése, ami nagyban javíthatna a forgalmi helyzeten.

Az is elhangzott, egyértelműen a Fővárosi Önkormányzat hibája, hogy a Megyeri hídhoz tartozó közlekedésfejlesztési lépések elmaradtak.

Illés Zoltán, a Fidesz szakpolitikusa közölte: fel kellene függeszteni a közlekedést a Megyeri hídon, amíg meg nem épülnek a hídhoz tartozó utak, elsősorban a 10-es és a 11-es út közötti autópályaszakasz. Arról is beszélt, hogy a teherforgalom nem kerületi vagy városi probléma, országosan kellene lépéseket tenni annak mérséklésére.

Kelemen Gábor, a Parking Kft. munkatársa az egyeztetésen elmondta, hogy a főváros a budai oldalon 15 éves csúszásban van az útfejlesztésekkel. Az általuk elkészített Teherforgalmi Stratégiáról annyit közölt, hogy az elképzelés még az egyeztetési fázisban jár, például csak ezután kezdenek hozzá a forgalomszámláláshoz a Szentendrei út bizonyos szakaszain. Az eredmények tükrében döntenek majd arról, milyen lépések szükségesek a műemlékek megvédése, esetleg a zajterhelés mérséklése érdekében.

Több civil szervezet képviselője szerint a stratégia kiforratlan, nem tartalmaz konkrétumokat. Néhány szervezet azért nem ment el a megbeszélésre, mert - mint jelezték - nagyon rövid volt az idő arra, hogy áttanulmányozzák a stratégia két napja elkészült újabb változatát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.