Belföld: Büntetőeljárás indult az M4-es autópálya ügyében - NOL.hu
 

Büntetőeljárás indult az M4-es autópálya ügyében

Két büntetőeljárás is indult az eredetileg a Simicska Lajos cége által építeni kezdett M4-es autópálya kivitelezési munkáinak ügyében – számolt be a Közbeszerzési Hatóság. Hogy pontosan miért indultak e büntetőeljárások, azt lapunk tegnapi kérdésére nem pontosították.

A sztráda torzója. Ebben az ügyben már nyomoznak
A sztráda torzója. Ebben az ügyben már nyomoznak
Veres Viktor / Népszabadság

A szervezet eddig 38 közbeszerzési eljárás felülvizsgálatát indította el. A felülvizsgálatok során helyszíni szemlével egybekötve ellenőrzik a szakemberek az adott beruházás műszaki, jogi, közbeszerzés-szakmai körülményeit, akár a beépített anyagok, eszközök minőségének részletes vizsgálatát is magában foglalva.

A közbeszerzési törvény megsértése miatt jogorvoslati eljárás indult a Közbeszerzési Döntőbizottságnál a Semmelweis Egyetem Korányi-projektje, valamint a Szeged-Algyő vízközmű-beruházás kivitelezése ügyében. Tavaly novemberben lépett hatályba a közbeszerzési törvény módosítása, amely stratégiai­ feladatul szabta a Közbeszerzési Hatóságnak a megkötött szerződések teljesítésének utólagos vizsgálatát, valamint a még érvényben lévők módosításának felügyeletét. Az idei ellenőrzési tervben több mint harminc szerződés szerepel, s ehhez jönnek még a közérdekű bejelentésekből, valamint a módosításokat bejelentő hirdetmények felülvizsgálatából származó ügyek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér