A barcsi rendőrkapitány ukázba adta, hogy büntetni kell

Márciustól új rendőrkapitánya lesz Barcsnak. Buzás László helyett az a Györkös Balázs irányítja a somogyi város egyenruhásait, aki eddig őrnagyi rangban a nagyatádi kapitányság osztályvezetője volt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a változást – kérdésünkre válaszolva – azzal indokolta, hogy Buzás alezredes maga kérte felmentését. Mindeközben terjed az a feltételezés, hogy Buzásnak azért kellett távoznia, mert kiderült: a barcsi rendőröket a kapitány bírságolásra kötelezte.

Elfogtak egy levelet...
Elfogtak egy levelet...
Forrás: Facebook

A gyakorlatot Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke és parlamenti képviselője hozta nyilvánosságra február 11-én a Facebookon, és a politikus mellékelte a bírságolási elvárást bizonyító dokumentum fényképét. Ez egy január 21-én írásba foglalt úgynevezett emlékeztető, amelyben a barcsi rendőrség egyik osztályvezetője a városi kapitányra hivatkozva leírja, hogy a szolgálati egységeknek naponta tíz alkoholszondát kell elhasználniuk, és mindennap „1 db helyszíni bírság vagy 2 db szabálysértési feljelentés vagy 1 db közigazgatási bírság” kiszabása a feladatuk.

Sneider a bírságlimit kötelezővé tételét megengedhetetlen, tisztességtelen és felháborító módszernek ítélte, s feltette a kérdést: mi lesz azokkal a rendőrökkel, akik nem teljesítik a normát. A képviselő írását 1083-an megosztották, így akár a több százezret is elérhette azok száma, akik olvasták a bírságlimitről szóló hírét. Volt ugyan, aki kétségbe vonta a dokumentum hitelességét, ám a főkapitányság nem cáfolta Sneider állítását.

Nagy kópék

Rendőrkapitánynak nem ez az első meglepő húzása mostanában Magyarországon. Vasárnap a a független Kész Zoltán győzelmével végződött veszprémi időközi választáson lapunk munkatársait valószínűleg a Fidesz bejelentésére igazoltatták, amihez egy szürke szolgálati Audi A4-essel maga Ipsits Csaba városi rendőrfőkapitány is kivonult.

A bírságlimitről is kérdeztük a megyei főkapitányságot, ám nem kaptunk felvilágosítást arról, hogy annak van-e köze Buzás távozásához. Amúgy a Sneider által közzétett emlékeztető szerint a Buzást felmentő megyei főkapitány, Piros Attila is tudott a barcsi bírságlimitről, s a főkapitány kiválóra értékelte a barcsi rendőrség teljesítményét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.