Bűnpártolással gyanúsítják a gólyatábori erőszaktevő ügyvédjét

Négy hónappal az ELTE fonyódligeti gólyatáborában történt nemi erőszak gyanúsítottjának letartóztatása után a rendőrség bűnpártolás miatt hallgatta ki a gyanúsított ügyvédjét is. A kérésükre írásban feltett kérdéseinkre azonban a nyomozás érdekeire hivatkozva nem válaszolt.

„Isten malmai lassan őrölnek" – így feleltek az üggyel megbízott nyomozónők Jegesy András ügyvéd kérdésére, hogy miért csak négy hónappal az eset után zárták ki az ügyből és gyanúsították meg bűnpártolással, annak is a kísérleti alakzatával.

A tavaly augusztus 30-án hajnalban az ELTE Tanító- és Óvónőképző Karának a fonyódligeti gólyatáborában történt nemi erőszak elkövetésével gyanúsított K. Sándor Szilárd védője volt Jegesy, akit K. rokonai ismertek, ők kérték fel a védelemre.

Tavaly decemberben rajta keresztül jelezte K. szerkesztőségünknek, hogy hajlandó lenne nyilatkozni, mert szeretné már elmondani végre a saját verzióját az ügyben. Az ügyészség közelebbről nem részletezett nyomozati érdekekre tekintettel nem engedélyezte az interjút az akkor már négy hónapja előzetesben lévő K.-nak.

Amikor őket kérdeztük az ügyről, azzal utasították el érdeklődésünket, hogy az ügy nyomozati szakban van. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság azonban többszöri ígérete ellenére sem adott érdemi választ a kérésükre írásban feltett kérdéseinkre. Így még ma sem tudhatjuk, miért tart már több mint négy hónapja a nyomozás.

Az eset után kiszivárgott hírek szerint K. Sándor Szilárd, akivel szemben nem most fogalmazódott meg először a szexuális erőszak gyanúja, állítólag végig fotózta a történteket. Az Index.hu akkor úgy tudta, hogy a lány megpróbált ellenállni a férfinak, aki ezért először megverte, majd meg is erőszakolta.

Információink szerint azonban K. vallomásában – amelyben lényegében beismeri a jogi értelemben vett nemi erőszakot – más áll. Igaz, amit beismert, annak a jogi megítélése semmiben sem különbözik attól, mintha közösült is volna a lánnyal.

Mint megtudtuk, letartóztatása után K. megkérte ügyvédjét, Jegesy Andrást, hogy szedje össze a gólyatáborban maradt holmijait. A rendőrség addigra már rég végzett a helyszíni szemlével, amire a bűncselekmény bizonyításhoz szüksége volt K. Sándor Szilárd dolgaiból, addigra lefoglalta. Négy hónappal később mégis azzal gyanúsították meg, hogy bizonyítékokat próbált meg elrejteni a hatóságok elől.

Azt nem sikerült tisztáznunk, hogy milyen bizonyítékokat „próbált meg" eltüntetni Jegesy. Információink szerint a rendőrség a nagy titkolózás ellenére a hónap második felében befejezi a nyomozást.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.