Budapest 'felszabadításáért' kíván dolgozni az MSZP új budapesti elnöke

Az egyetlen jelöltként induló Molnár Zsolt korábbi alelnököt, az MSZP országgyűlési képviselőjét választották pénteken a szocialista párt budapesti szervezetének elnökéve, a testület eddigi vezetője, Horváth Csaba nem jelöltette magát újra a tisztségre.

A szocialista párt új budapesti elnökét a küldöttek 95 százaléka támogatta a pénteki voksoláson. Molnár Zsolt az ezt követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a következő időszakban Budapest "felszabadításáért, újraépítéséért" kíván dolgozni, vagyis – mint mondta – azért, hogy a főváros visszaszerezze függetlenségét a kormánytól, és ismét egy "demokratikus, jogállami nagyvárossá" váljon. Molnár Csaba köszönetet mondott Horváth Csabának, aki két évig vezette az MSZP budapesti szervezetét, továbbá közölte, a küldöttek megbízást adtak a szocialista párt fővárosi frakcióját továbbra is vezető politikusnak, hogy készítse el azt a programot, amely alapja lehet a párt 2014-es önkormányzati választási kampányának.

Horváth Csaba az MTI kérdésére válaszolva elmondta, két év után azért nem indult ismét a budapesti elnöki posztért, mert az MSZP országos vezetésében szeretne helyet szerezni magának a szocialista párt márciusi tisztújítása során. Elmondása alapján a jövőben elsősorban az MSZP szövetségesi politikájának kiszélesítésén kíván dolgozni.

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő, az MSZP elnökségi tagságában újraválasztott Steiner Pál arról is beszámolt, hogy összeállítottak egy Felhívás Budapestért! című javaslatot, amely a szocialisták budapesti küldöttértekezletének nyilatkozata lehet. A politikus ebből idézve úgy fogalmazott, le fogják váltani a főváros jelenlegi vezetését, és Budapest ismét "demokratikus, valódi népfelség alapján álló város, a köztársaság fővárosa lesz". Steiner Pál – szintén a dokumentumból olvasva – kritizálta a kormányt, amiért nem hagy elég forrást a hazai GDP közel felét előállító fővárosnál, majd zárásként arra kérte a város lakóit, váltsák le a "főváros bukásához vezető tekintélyuralmi, rasszistákat és neonácikat eltűrő, populista politikát".

Az MSZP fővárosi szervezetének küldöttei Alexa Györgyöt és Józsa Istvánt újraválasztották a testület alelnökeinek, míg Molnár Zsolt alelnöki helyére Trippon Norbert eddigi elnökségi tag került.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.