galéria megtekintése

Budapest is hadba lépett Simicska ellen

5 komment


Csuhaj Ildikó

Tizenhét fideszes polgármester írta alá, és meg is szavazta a Fővárosi Közgyűlésben: sürgősen le kell bontani Budapesten Simicska Lajos hirdetőoszlopait. A Mahir Cityposternek viszont esze ágában sincs bontani, az önkormányzattal szembeni perük eredményére várnak.

A Fővárosi Közgyűlés kedden rendkívüli ülésen, viharos gyorsasággal - 19 szavazattal 1 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett - módosította a közterület-rendeletet. Az összetett változtatások egyik legfontosabb eleme, hogy arról is döntöttek: Budapesten azonnal el kell távolítani a Simicska Lajos tulajdonában álló Mahir-hirdetőoszlopokat.

Zavaró lett, a gazdájával együtt
Zavaró lett, a gazdájával együtt
Szabó Miklós / Népszabadság

A rendeletmódosítás szerint 8 napos türelmi idő és jogorvoslati lehetőség nélkül kell lebontani az oszlopokat, amiből több mint hétszáz van a főváros különböző pontjain.

 

Az előterjesztés elfogadásával a testület arról is döntött, hogy amennyiben a Mahir Cityposter Kft. december 31-ig nem bontja el hirdetőoszlopait, akkor azt a cég költségére el fogják végeztetni. A döntés szerint a jogellenes közterület-használat megszüntetése, az eredeti állapot helyreállítása érdekében felmerülő tulajdonosi közfeladatok ellátásával - így az előbbi feladattal - a Budapest Közút Zrt.-t bízzák meg.

Az előterjesztést 17 fideszes polgármester írta alá, Tarlós István neve viszont nem szerepelt az előterjesztésen, amelyet a kormánypárti fővárosi képviselők meg is szavaztak.

Helyükön maradnak a Mahir Cityposter oszlopai

A Fővárosi Közgyűlés mai döntése érdemben nem befolyásolja a Fővárosi Önkormányzat és a Mahir Cityposter Kft. közötti jogvita kimenetelét - reagált Tarlós István bejelentésére a plakátcég.

A Mahir Cityposter Kft. még november elején a Fővárosi Törvényszéken indított perben támadta meg az Önkormányzat hirdetőoszlopokat érintő azonnali hatályú felmondását, egyben ideiglenes intézkedés iránti kérelmet is előterjesztett, melyben kérte a Törvényszéket, hogy tiltsa el az Önkormányzatot a Mahir oszlopainak bontásától. A Törvényszék várhatóan még az év vége előtt határozni fog a bontás felfüggesztéséről.

A Mahir Cityposter és a Fővárosi Önkormányzat közötti per első tárgyalására 2016. január 11-én kerül majd sor. Mivel az Önkormányzat a perben a Törvényszék által előírt határidőben érdemi védekezést elő sem terjesztett, így várhatóan rövid időn belül ítélet születhet az ügyben - olvasható a cég közleményében.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.