Budapest a Design Városa

Közép-Európából elsőként Budapest kapta meg a Design Városa címet, amellyel Melbourne, Shanghai és Berlin mellett dicsekedhet a magyar főváros.
A világ legkreatívabb városai közé választotta Budapestet az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) – közölte a Design Terminál szombaton. Azt írták, hogy nyertes pályázatuk alapján az UNESCO felvette Budapestet a Kreatív Városok Hálózatába. Közép-Európából elsőként a magyar főváros kapta meg a Design Városa címet – tették hozzá.

A 2004-ben alapított UNESCO Kreatív Városok Hálózata azokat a városokat gyűjti, amelyek kreatív gazdaságukkal a világ élvonalába tartoznak. A hálózat tagjaként a városok lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák kreatíviparukat, részt vegyenek a tagvárosokkal folytatott tapasztalat- és tudáscserében.

„Budapest a világ egyik legizgalmasabb városa. A város színtere az innováció, az állandó fejlődés, a sokszínű kultúra és a dinamikusan fejlődő gazdaság ideális keveredésének" – idézték a közleményben Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettest.

A Design Terminál a Fővárosi Önkormányzat támogatásával készítette el a nyertes pályázatot – emelték ki, hozzátéve: Budapest olyan városok mellett lett a „Design Városa", mint Melbourne, Shanghai vagy Berlin.

„Az UNESCO döntése fontos visszajelzés, ami megerősíti Budapest pozícióját a régió kreatívipari csomópontjaként" – tudatja a közleményben Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál vezetője.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.