Budai rokona tovább gyarapszik

További 33 állami földterülethez jutott Borsod megyében pályáztatáson kívül, megbízási szerződéssel a Gerzsánszki Lajos tulajdonában lévő Karmopol-Agro Kft.: a társaság a korábban elnyerteken felül Büttösön 7, Szemerén 10, Rakacán 16 birtoktestet használhat ismeretlen területen, ismeretlen feltételek mellett – derül ki a Blikk által nyilvánosságra hozott listából. Korábban a Népszabadság adta hírül, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei állami földbérletpályázaton Gerzsánszki Lajos lett családi érdekeltségeivel az abszolút győztes.

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet pályázatain Gerzsánszkiék ezek után is sikerrel jártak: ahogy azt januárban megírtuk, családi vállalkozásaikkal további földeket nyertek az állami földbérletpályázaton. A Karmopol-Agro Kft. novemberben két újabb birtoktesttel, 82 hektárral tovább növelte bérbe vett területeit, összesen már 715 hektárra

Így Gerzsánszki Lajos érdekeltsége, a Karmopol-Agro Kft. ekkorra 23 pályázat győztese lett, szemben a helybéliekkel, akik rendre csak 1–3 birtoktestet nyertek el, s a legszerencsésebbikük is mindössze öt területre szerződhetett. Az elnyert földek összefüggő területet adnak a korábban elnyertekkel. A második helyezett a megyében akkori összesítésünk szerint az ugyancsak a Gerzsánszki családhoz köthető cég, a Mercató Finanszírozó Kft. lett. A korábban elnyert 129 hektár mellé akkor újabb 130 hektár állami föld bérletét nyerte el, köztük járási mintatérként kiemelt területeket, 20 évre.

Gerzsánszki egyébként Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár rokona. Ő emiatt az állításunk miatt pert helyezett kilátásba lapunk ellen, amit ma tárgyal a Fővárosi Törvényszék. Gerzsánszki úgy került rokonságba Budai Gyulával, hogy legidősebb lánya Kiskunlacházára ment férjhez. A férj édesanyja Budai nővére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.