Bucsek Gábor lesz az új budapesti rendőrfőkapitány

Egyhangúlag támogatta Bucsek Gábor rendőr dandártábornok kinevezését budapesti rendőrfőkapitánnyá hétfői ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

Papp Károly országos rendőrkapitány az ülésen emlékeztetett: Pintér Sándor belügyminiszter június 30-ai hatállyal mentette fel beosztásából Budapest rendőrfőkapitányát, Tóth Tamás rendőr dandártábornokot, és július 1-jei hatállyal Bucsek Gábort, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóját bízta meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetésével.

Tóth Tamás 2014. július 1-jétől a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának stratégiai és koordinációs helyetteseként folytatja pályafutását.

Bucsek Gábor a közgyűlésben egyebek mellett hangsúlyozta: a minél magasabb szintű közbiztonság garantálása a célja.

A közgyűlés tagjai és a megjelentek az ülés kezdetén egyperces néma felállással adóztak Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás kapusa emléke előtt.

Grosics Gyula, a Nemzet Sportolója június 13-án, nyolcvannyolc éves korában hunyt el. A futballista Dorogon kezdte pályafutását, majd a MATEOSZ, a Bp. Honvéd és a Tatabánya csapataiban szerepelt. A magyar válogatott kapuját 86 alkalommal őrizte, 1954-ben világbajnoki ezüstérmet nyert, 1952-ben Helsinkiben pedig olimpia bajnoki címet szerzett.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.