Bosznia-Hercegovinába visz segélyszállítmányt a Magyar Vöröskereszt

Néhány napon belül a második segélyszállítmányt indította útnak a Magyar Vöröskereszt a balkáni árvizek károsultjainak megsegítésére. Szerbia után, Bosznia-Hercegovinába visz tíz raklapnyi adományt a hazai legnagyobb humanitárius szervezet. A tízfős segélycsapat kedd kora délután indult útnak Budapestről.

A Magyar Vöröskereszt újabb segélyszállítmányt indított útnak kedd délután a balkáni árvizek károsultjainak megsegítésére. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet a Bosznia-hercegovinai Tuzla városába visz tíz raklapnyi, mintegy 2,3 millió forint értékű adományt.

A segélyszállítmány - a helyiek igényei alapján - tisztító és tisztálkodási szereket, bébitápszert, pelenkát, takarókat és ásványvizet tartalmaz. A segélyszállítmány összeállítását a Tesco és Pécs városa segítette, utóbbi testvérvárosa egyébként Tuzla.

A Magyar Vöröskereszt legutóbb a hétvégén vitt Szerbiába segélyszállítmányt, akkor ásványvizet, tartós élelmiszert, takarókat, állateledelt, tisztító és tisztálkodási szereket és - az Egis Gyógyszergyár felajánlásában - nagy mennyiségű fertőtlenítőszert juttatott el az árvíz által leginkább érintett területekre. A segélyszállítmány értéke meghaladta az ötmillió forintot.

A Magyar Vöröskereszt továbbra is várja az adományokat 1359-es adományvonalán és bankszámlaszámán. Mindenki, aki felhívja a 1359-et vagy elküldi rá az 'ADOMANY' szót, 250 forinttal járul hozzá a Szerb, a Bosznia-Hercegovinai és a Horvát Vöröskereszt árvízi katasztrófa-válaszadási munkájához. A Magyar Vöröskereszt ezen felül várja a cégek és magánszemélyek felajánlásait is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.