Gyurcsány most orosz vízumot kér

Medgyessy Péter mellett Boross Péter volt miniszterelnök sem tud arról, hogy a neve szerepelne azon a listán, amelyet a Kreml állított össze az Oroszország elleni szankciók támogatása miatt kitiltandó politikusokról. Gyurcsány Ferencnek megér húsz eurót, hogy megtudja.
„Öntől hallok erről először" - így reagált Boross Péter volt miniszterelnök munkatársunk kérdésére, hogy eljutott-e hozzá bármilyen hivatalos vagy nem hivatalos információ arról, hogy a neve szerepelhet azok között, akiket pénteki orosz sajtóértesülések szerint kitiltanak Oroszországból. „Még sejtetést sem hallottam arról, hogy a személyem érintett lehetne" - tette hozzá a volt miniszterelnök.
Fotó: Kovács Bence / Népszabadság

A hvg szombaton Medgyessy Péter volt kormányfőt érte el, és feltette neki a kérdést, kapott-e bármilyen ilyen értelmű jelzést az orosz hatóságoktól, illetve lát-e okot, hogy ilyen intézkedést léptessenek vele szembe életbe. Az egykori miniszterelnök mindkét kérdésre egyértelmű nemet mondott. Mint kifejtette, ő nem az a típus, akivel szemben kitiltások szóba kerülhetnének, semmi ilyesmiről nem is hallott.

Boross Péter és Medgyessy Péter mellett Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt kormányfő a rendszerváltás után. Az Index azt állítja, hogy ha a kitiltásról szóló hír igaz, csakis Gyurcsányról lehet szó. Elérték a volt miniszterelnököt, aki szintén azt mondta, orosz részről semmiféle hivatalos vagy informális tájékoztatást nem kapott, de természetesen olvasta a hírt.

Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

Gyurcsány hétfőn megnézi, hogy kell orosz vízumot igényelni, és a vízumkérelmen keresztül próbálja majd megtudni, valóban kitiltották-e. „Húsz eurót vagy mennyit ez megér" – tette hozzá a Demokratikus Koalíció elnöke. Azt ő sem zárta ki, hogy a hírből semmi sem igaz.

Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

A kormányközeli orosz lap, az Izvesztyija pénteken szellőztette meg, hogy az Oroszország elleni szankciók támogatásáért a Kreml 200 európai és amerikai politikust akar kitiltani az ország területéről. A listán 15 magyar állampolgár szerepel, köztük – írta az Izvesztyija név említése nélkül – egy volt miniszterelnök is.

Szijjártó Péter nem tud semmilyen orosz kitiltási listáról, a külgazdasági és külügyminiszter semmilyen erre vonatkozó információt nem kapott Moszkvából. Az üggyel kapcsolatban a  külügyminisztériumhoz sem jutott el ilyen információ - mondták szombaton a Népszabadság érdeklődésére a tárca részéről. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.