Bontják az egymilliárdos szupergagyit, amelyet hatvani kerékpárútnak neveztek

Rohamtempóban bontják a Hatvantól Boldog irányába tartó kerékpárutat. Az egymilliárdos beruházás szinte egy évet sem bírt ki, a kivitelezők fércmunkát adtak ki a kezükből.

Azon nem kell csodálkozni, hogy erre a sorsra jutott a kerékpárút, hiszen van, ahol alig kettő centiméter vastagságú aszfaltot terítettek le. Ugye így már érthető, hogy miért nőtt ki a fű az úton? - írta a hatvani közügyekkel foglalkozó blogjában Bíró József, helyi civil aktivista.

Forrás: 60lap.hu

Már a kiviteli terv készítésekor elrontották, amit lehet, a munkák során pedig még inkább „túltolták” a hibákat a több mint egymilliárd forintból elkészült hatvani kerékpárút építői - írtuk meg korábban. A Hatvan és Boldog között megépített s 2014 végén átadott hét és fél kilométeres kerékpárút több helyen beroggyant, megrepedt, a rések között burjánzik a növényzet, sőt, több helyen már a nád is áttört az aszfalton. Bátor ember, aki végigmerészkedik rajta biciklivel, pedig elvileg erre a célra tervezték.

A szakértői véleményből kiderült: az engedélyezési tervhez készített talajmechanikai szakvélemény szerint a töltéskoronán 30, olykor pedig 60 centiméteres humuszos fedőréteg volt, ami „alépítmény létesítésére és ráépítésére alkalmatlan". Ennek ellenére a kiviteli tervben nem jelezték, hogy a fedőréteget el kell távolítani, mielőtt bármit ráépítenek. Később, a munkák során mindössze tíz centiméternyi humuszos fedőréteget hántottak le, ami nagyjából „halottnak a csók" – mondta el munkatársuknak egy útépítéssel foglalkozó cég szakértője.

Az aszfalton több helyen áttört a növényzet, feltolva a burkolatot, göröngyössé téve az utat. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.