Bolgár György Aranytoll-díjat kapott

A Magyar Sajtó Napja elismeréseket adtak át a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) székházában csütörtökön Budapesten.

Az eseményen Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet beszédében kiemelte: nagy felelőssége van az újságíróknak, ellensúlyt képeznek a tudatlansággal, gyűlölettel és félelemmel szemben. Ahol hiányzik egyensúly, ahol a történetnek csak az egyik oldalát mondják el, a szabad sajtó megragadja a lehetőséget, hogy elmondja a másikat - fogalmazott.

Bolgár György Aranytoll-díjat, a MÚOSZ életműdíját veszi át Bálint György újságírótól, középen Komlósi Gábor, a MÚOSZ elnöke
Bolgár György Aranytoll-díjat, a MÚOSZ életműdíját veszi át Bálint György újságírótól, középen Komlósi Gábor, a MÚOSZ elnöke
Máthé Zoltán / MTI

Az idén százhúsz éves médiaszakmai szervezet hagyományainak megfelelően a rendezvényen több szakmai díjat adtak át.

Aranytoll-díjat - a MÚOSZ életműdíját - kapta Bolgár György, Fejes István, Féner Tamás, Kertész Zsuzsa, Simonffy Katalin és Tóth Dénes.

Németh Gyula-díjat, a fiatal sportújságírók díját vette át Berkesi Judit (M4). Virág F. Éva-díjat, a MÚOSZ kulturális szakosztályának elismerését kapta Bartal Csaba, a Múlt-kor folyóirat főszerkesztője. a Soó Rezső-díjat, a MÚOSZ környezetvédelmi, vízügyi és idegenforgalmi szakosztályának kitüntetését Tarnóczi Lászlónak, a Kossuth rádió riporterének ítélték oda. Az év gazdasági újságírója Farkas Zoltán, a HVG főmunkatársa lett. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.