Bölcsődét is kapott a felújított óvoda mellé Alsózsolca

AmCham-adományból újították az árvíz sújtotta Alsózsolca óvodáját. Annyi pénz összejött, hogy az óvodában egy bölcsődét is kialakíthattak, amellyel növelhetik a szülők elhelyezkedési esélyeit.

Soronkívüli adománygyűjtésre hívta fel az AmCham tagvállalatait az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítványa néhány hete. Az AmCham Alapítvány azonnali pályázatot írt ki az árvíz sújtotta térségek gyermekintézményeinek megsegítésére. Az akció sikerének köszönhet,en az alapítvány rövid idő alatt közel hétmillió forintot tudott kiutalni az alsózsolcai Fekete István óvoda számára az intézmény felújítására.

Az egyeztetések során felmerült egy bölcsődei csoport indítása, ami komoly segítség a térségben lakó szülők munkavállalási esélyeinek növelésében. Az előzetes kárfelméréseket követően kiderült ugyanis, hogy az adomány összegéből létrejöhet egy bölcsőde Alsózsolcán, amely szeptember elején az óvoda épületében már meg is kezdte működését. Az épületben egy újonnan kialakított sószoba is helyet kapott, ahol a rendkívül nagyszámú asztmás kisgyermek rendszeres kezelése vált lehetővé.

A felújított épületben az idén ősszel 125 óvodás és 12 bölcsődés kezdte meg az új tanévet, bár az intézmény vezetője közel harminc jelentkezést regisztrált a bölcsődei megnyitó hírére. Fazekasné Baksi Piroska szerint sok szülő számára egyedüli esély a bölcsőde indítása ahhoz, hogy be tudja fejezni egyetemi tanulmányait vagy vissza tudjon térni a munkába.

A vasárnap rendezett átadási ünnepségen Rajki Zsuzsa, az AmCham Alapítvány kuratóriumának tagja elmondta: ilyen mértékű összefogásra ilyen rövid idő alatt még nem volt példa az elmúlt húsz évben. A bölcsőde megnyitásával idén először indíthatnak útjára egy olyan kezdeményezést, amit reményei szerint a környékbeli befektetők példa értékűnek tekintenek, és hasonló segítséget kínálnak fel a jövőben a régió rászoruló intézményeinek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.