Bokros: Tényleg teljes a kudarc, de csak Orbánnak

Sikertelen volt a pozsonyi uniós csúcs – ezt állítja a miniszterelnök, és Bokros Lajos is hasonlóan látja: Orbán Viktor tényleg totális kudarcot szenvedett.

Egyetért Orbán Viktorral Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke abban, hogy a hét végi pozsonyi csúcstalálkozó sikertelen volt. „Valóban, a magyar miniszterelnök szempontjából teljes a kudarc. Fénytelen elszigeteltség. Nemcsak a véleményére nem figyeltek, hanem a javaslatait is válasz nélkül hagyták” – fogalmaz közleményében a politikus.

Bokros szerint a magyar miniszterelnök, aki Európa megmentőjének tartja magát, egyedül volt kénytelen botorkálni a pozsonyi vár folyosóján, mert „nincs egyetlen barátja sem az unió vezetői közül”.

Még a szlovák és a cseh kormányfők is élesen bírálták Orbán magatartását, így vele már jóformán senki sem hajlandó szóba állni – véli a politikus. Úgy látja, a „partnereket folyamatosan sértegető, durva és fennhéjázó kocsmai melldöngetés, primitív nacionalizmus” Orbán dicstelen magányához vezetett.

A pozsonyi csúcstalálkozó másfelől egyébként sikeres volt – hangsúlyozza Bokros –, mert megállapodtak közös biztonsági intézkedésekről, a határőrizeti együttműködésről, a menekültekkel kapcsolatos eljárások összehangolásáról és azok felgyorsításáról. Noha van mit javítani az Európai Unió működésén – véli –, világos, hogy 27 nagyon különböző ország együttműködése esetén ez csak kis lépésekben lehetséges.

Pozsonyban az is kiderült az is, hogy a közelgő magyarországi népszavazásnak nincs értelme – hangsúlyozza Bokros. Miután az Európai Unió nem akar illegális bevándorlókat Magyarországra telepíteni, a kérdés okafogyott és következmény nélküli. Szerinte „hazug, gonosz és aljas támadás a magyar nemzet becsülete ellen”.

Ezért vasárnap délután a Kossuth téren a MoMa tüntetést tart, és üzenni kívánja az Európai Uniónak, hogy „vannak hazánkban – nem is kevesen – olyanok, akiknek számít a haza becsülete”.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.