Bokros: a Fidesz neokommunista párt

A Fidesz gazdaságpolitikája alapján egy neokommunista párt, tehát akár baloldalinak is lehetne nevezni. Utálja a piacot, a kapitalizmust, a befektetőket, a külföldieket – mondta Bokros Lajos a nyugat.hu portálnak adott interjújában.
A Modern Magyarországért Mozgalom vezetője szerint „a kapitalizmus egy borzalmas rendszer, helyenként embertelen is; de van egy hatalmas előnye: van benne verseny, választási lehetőség. Tiszteli az egyént, a tulajdonát és annak a szabadságát. Márpedig politikai verseny az csakis gazdasági verseny talaján képzelhető el”.

Ezzel szemben „az alternatíva a szegénység meg a szolgaság, lecsúszás. Az alternatíva Oroszország, Törökország, Venezuela és a hasonló országok” – állította az egykori pénzügyminiszter.

Bokros a diktatúráról is kifejtette véleményét a portálnak: „A diktatúra nem csak azt jeleni, hogy legyilkolják azt, akinek más véleménye van. Jellemezhető azzal is például, hogy nincs sajtószabadság. Amit én most önnek elmondok, azt nem tudom elmondani az állami televízióban, mert oda hat éve nem tudunk bekerülni. Marad nekünk az internet meg a személyes megkeresés. Az már igenis diktatúra, amikor azt mondja nekem az állami televízió szerkesztője, hogy magát nem hívhatjuk be, mert minket akkor kirúgnak.”

Churchillt idézve úgy fogalmazott: a demokrácia nagyon csúnya rendszer, de nincs nála jobb.


Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.