Blikk: Elnöki palotába volt bejelentve Simon Gábor

A Bissauban lévő Rua de Bolama 8 cím szerepel állandó lakcímként Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes Gabriel Derdák névre kiállított bissau-guineai útlevelében - értesült a Blikk.

A Google műholdas térképe erre címre a korábbi elnöki palotát adja ki találatként. A helyszín egy nagy park, amelyen a korábban bombatalálatot kapott, ma elhagyatva álló elnöki palota és a kiszolgálóépületek terülnek el - írja a lap. A Blikk emlékeztet, hogy Bissau-Guinea a világ egyik legszegényebb állama, a Transparency International 2013-ban vizsgált 177 országa közül a 163. legkorruptabb. "Ilyen helyeken könnyű hamis, de akár igazi papírokhoz is jutni a bürokrácia megvesztegethetősége miatt. Sőt az sem kizárt, hogy egy kis pluszjuttatásért a legmagasabb helyeken intézik el az állampolgárságot. Persze azt egyelőre nem tudni, Simonnak volt-e igazi állampolgársága".

Ahogy arról már beszámoltunk, Simont szerdán 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték költségvetési csalás és okirat-hamisítás gyanúja miatt. A szocialista politikus 2008-ban és 2009-ben 240 millió forintnyi devizát halmozott fel egy osztrák bankszámlán, amit vagyonnyilatkozatában nem tüntetett fel. A vélhetően hamis útlevéllel itthon is számlát nyittatott a MagNet Bankban, s azon is 75 millió forintnyi devizát helyezett el. Simon az ügyészeknek azt állította, hogy pénzt ő csak kezelte, az nem a sajátja volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.