galéria megtekintése

Midenkit megfigyelnek? Rászállhattak a magyar ellenzékre

14 komment


Kálmán T. Attila

Juhász Pétert is megfigyelhetik az olasz lesifotósok, akiket tegnap Vona Gábor buktatott le. Az Együtt-alelnök szerint neki a telefonját is feltörték és azt sem tartja kizártnak, hogy más módszerekkel is lehallgatják. Juhász és Vona is feljelentést fontolgat, Juhász akár tanúskodna is a Jobbik-elnöknek.

Juhász Péter szerint feltörték a telefonját és más furcsa dolgok is történtek vele az elmúlt hetekben, ezért arra következtet, őt is megfigyelik Vona Gáborhoz, Volner Jánoshoz, Simicska Lajoshoz és Spéder Zoltánhoz hasonlóan.

Juhász Péter úgy látja, ő lehet a legújabb az olasz szakemberek megfigyelési listáján
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Az Együtt-alelnök Juhász négy különös dolgot vett észre a közelmúltban:

 

- Egy hete korábbi, Szeréna úti albérlete előtt a szomszédok ismeretleneket láttak autójukban hosszasan várakozni

- egy Juhász állítása szerint nagyon megbízható barátja arra figyelmeztette, olaszok követik, ezért vigyázzon

- nyitva találták a tulajdonosok annak a lakásnak az ajtaját, ahol néhány hétig Juhász lakott, miután elköltözött a Szeréna útról családjától, pedig a tulajok biztosan tudják, hogy bezárták az ajtót. „Biztos leszerelték utánad a poloskákat” – így viccelődtek Juhásszal a politikus története szerint

- Juhász telefonjáról eltűnnek azok az email értesítések, amelyekre ők nem kattint lefekvés előtt, csak látja azokat, tehát szerinte más olvasgatja a levelezését.

„Tuti megfigyelnek, nincs kétségem” – mondta a kormány szemét nagyon csípő politikus, aki Rogán Antal belvárosi ingatlanügyeivel foglalkozik nagyon aktívan évek óta. Ezért jelenleg ügyvédekkel egyeztet Juhász, hogy milyen ügyben tehetne feljelentést és akár tanúskodni is elmegy a szintén feljelentést tervező Vona Gábornak, ha hívja. „Négy olaszt hívtak, fotósokat, magánnyomozókat” – mesélte Juhász „nagyon megbízható” forrására hivatkozva, aki azt is elmondta neki, melyik budai szállodában laknak a megfigyeléssel megbízott olaszok.

Vona Gábor csütörtökön fülelt le két olasz lesifotóst, akik egészen a Jobbik-elnök fiának iskolájáig követték az ellenzéki politikust. A lebuktatott paparazzók zavaros magyarázkodásba kezdtek, de elismerték, hogy megbízást kaptak Vona megfigyelésére. Később kiderült, ugyanaz az Andrea Belmonte követte Vonát, akinek korábban Spéder Zoltánról lőtt képei körbeturnézták az egész kormánypárti médiát, amikor lejárató hadjárat indult a Fidesz-közelinek gondolt üzletember ellen. Ezek alapján Vona arra a következtetésre jutott, „a Fidesz médiaközpontja áll a törvénytelen megfigyelés mögött.”

A fotósokat a reggeli incidens után délután már Veszprémben látták Simicska Lajos házánál, ahol nem először tűntek fel. A miniszterelnökkel 2015 februárjában látványosan szakító Simicska lapján, a Magyar Nemzeten keresztül üzente meg, hogy ő is célkeresztben van.

Vona a Jobbikon belül sincs sajátos helyzetben, néhány hete Volner János frakcióvezetőről jelentek meg leleplező fotók, amelyeken a susnyásba vitt egy nőt, aki nem a felesége. A frakcióvezetőt azzal is támadják rendszeresen a parlamentben, hogy adócsaló, miközben állítása szerint ez színtiszta hazugság.

Megkérdeztük Molnár Zsoltot, a Nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnökét, hogy mit gondol a megfigyelési ügyekről. A szocialista politikus elmondta, a bizottság foglalkozni fog az üggyel következő ülésén, de az eddig ismertek fényében Molnár nem gondolja, hogy állami szerveknek köze lehet a megfigyelésekhez. „Azt is vizsgálnunk kell, egyáltalán tudott-e a megfigyelésről a rendőrség vagy a titkosszolgálat” – mondta Molnár.

Amennyiben nemleges a válasz, akkor a rendőrség dolga lesz kideríteni, ki bízta meg az olaszokat politikusok megfigyelésével. De az Alkotmányvédelmi Hivatal is hasznossá teheti magát, mert Vona a külügyi bizottság alelnökeként úgy nevezett védett bizottság tagja, ezért átvilágításon is át kellett esnie.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.