Bíróság előtt a holokamuzó jobbikos

A bíróság jövő hét keddre tűzte ki Ágoston Tibor debreceni jobbikos önkormányzati képviselő büntetőperének tárgyalását. A politikus a vádhatóság szerint jelentéktelen színben tüntette fel a második világháború alatt elkövetett népirtást, a holokausztról nagy nyilvánosság előtt - mint a vádirat fogalmaz - „lekicsinylően és gúnyos szóvicc”  formájában tett említést.
Amint arról a vagy.hu online újság videója alapján korábban beszámoltunk: Ágoston egy debreceni rendezvényen azt mondta, hogy „Magyarország 2014-ben két nagy rendezvényre, megemlékezésre készül. Az egyik a magyar áldozatok, a hősök, az elesettek, a másik pedig a holokamu, bocsánat, hollókoszt. Még mindig nem jó” .

Tatár Tímea törvényszéki szóvivő az ügy hátteréről elmondta: a Debreceni Járási Ügyészség vádirata szerint a Jobbik Magyarországért Mozgalom debreceni alapszervezete 2014. január 12-én a Don-kanyarnál elhunyt katonákra emlékezett Debrecenben, a Medgyessy sétányon lévő katonai emlékműnél. Az eseményen 30-40 ember vett részt, az ügyészség álláspontja szerint az nagy nyilvánosság előtt zajlott.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.