Bevándorló miniszterelnököt keresnek Szombathelyen

A hírek szerint kínossá vált a szombathelyi Haladás sportklubjának egy plakát, amit a helyi MSZP a Rohonci úti pályán belül tett ki a bevándorlás elleni kormányhirdetmény dizájnelemeivel:  "Ha Magyarországra jössz, nem tudnál hozni egy épeszű miniszterelnököt?"

Az MSZP eddig 12 plakáttal vágott vissza a kormány bevándorlás elleni transzparenseinek Szombathelyen. A jövő héten még tizenhármat kiragasztunk, tájékoztatott Czeglédy Csaba, a párt szombathelyi elnöke.

Az egyik, már kihelyezett  poszterre például ezt írták: "Ha Magyarországon élsz, legalább Te is tölts ki egy nemzeti konzultációs ívet, mielőtt kimész Ausztriába dolgozni...léccci"

A Rohonci úti plakáthely – ahol a legnagyobb visszhangot kiváltó „miniszterelnökös" felirat szerepel - egyébként a Haladás VSE tulajdona. Az egyesület közleményben tudatta: még 2006-ban kötöttek megállapodást a Nyugat Rádióval arról, hogy ezen a plakáton folyamatosan beszámolhatnak a sporteseményekről. Politikai tartalmú nyilatkozatot azonban nem szeretnének látni a plakátokon. 

Czeglédy Csaba / Facebook

Czeglédy Csaba viszont állítja: a plakáthely az ő használatukban van, és semmiféle megkötés nem szerepel a megállapodásban a közölhető tartalomról. A Rohonci úti hely gazdája náluk nem is tiltakozott, s állítólag a sportegyesület véleményét is hivatalosan majd a később összeülő elnökség fogalmazza meg.

Mi csak saját vagy használatunkban lévő plakáthelyekre ragasztottunk posztereket, s így teszünk a jövőben is, közölte Czeglédy.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.