Betörte a nőket zaklató orosházi lelkész orrát – a legenyhébb büntetést kapta

A legenyhébb büntetéssel, próbára bocsátással zárult csütörtökön Orosházán az a per, amely súlyos testi sértés miatt indult, sértettje pedig Kovács Árpád református lelkész, az orosházi önkormányzat fideszes képviselője, a társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke, kulturális tanácsnok volt.

Kovács 2013. január 1-jével lemondott lelkészi tisztéről az orosházi református gyülekezetben, mivel ellenkező esetben egyházi bírósági eljárás vizsgálta volna az ellene a református egyház vezetőségéhez érkezett panaszokat. Ezek egyebek mellett azt is tartalmazták, hogy a lelkész zaklatja a gyülekezet egyes hölgy tagjait. 

Az egyik ilyen hölgy férje, M. Csaba egy benzinkúton találkozott a pappal, és erős felindulásból megütötte. A sértettnek betört az orra, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A vádirat szerelemféltésből elkövetett bűncselekményről beszélt.

A tárgyaláson azonban a vádlott és védője a Facebookról levett, a pap által írt üzenetekkel is bizonyítani tudta, hogy a lelkész szexuális szándékkal közeledett a feleségéhez. M. Csaba felesége tanúvallomásában elmondta: a lelkész, aki a református iskola fenntartójának képviselőjeként az ő felettese volt, megfenyegette őt, hogy ha elmondja bárkinek a történteket, akkor kirúgatja az állásából.

Amikor a bíróság megkérdezte Kovács Árpádot, hogy valóban megfenyegette-e a tanárnőt, a sértett nem válaszolt. A beismeréssel felérő hallgatás nyomán az ügyész módosította mind a vádat, mind a javasolt büntetést. Elismerte, hogy méltányolható okból történt a verekedés, és a lehető legenyhébb intézkedést, próbára bocsátást javasolt. A bíróság ezt elfogadva próbára bocsátást szabott ki. Az ítélet jogerős, mivel az ügyész és a vádlott elfogadta a verdiktet, a sértettnek pedig nincs joga fellebbezni.

Dr. Varga István, M. Csaba védője kijelentette: bár nem ez a konfliktusok elintézésének módja, cselekedetével a vádlott felhívta a figyelmet arra, hogy a lelkész a helyzetével visszaélve nőket zaklat Orosházán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.