Betett Simicskának, most kártérítést fizethet a köztévé

Pert nyert a köztévé ellen a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó műsorgyártó cég, amellyel még tavaly, a G-nap után bontottak szerződést – értesült a NOL.

A Hung-Ister Zrt. volt korábban a köztévé egyik legnagyobb beszállítója, ez a társaság gyártotta többek között a Magyarország, szeretlek! című műsort és A Dalt. De egy héttel azután, hogy Simicska Lajos nyíltan szakított a korábbi szövetségesével, régi barátjával, Orbán Viktorral – több interjúban nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette a miniszterelnököt – a közmédia fenntartója, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a hvg.hu akkori beszámolója szerint hirtelen vizsgálni kezdte, hogyan lehetne szakítani a Hung-Isterrel.

Egy hónapot kellett volna várniuk, de inkább azonnal szakítottak
Egy hónapot kellett volna várniuk, de inkább azonnal szakítottak
Forrás: MTVA

Végül szerződést is bontottak a céggel, ráadásul úgy, hogy már csak egy hónapot kellett volna várniuk arra, hogy a kontraktus egyébként is lejárjon. A társaság perre vitte a dolgot, a bíróság pedig a múlt kedden a Hung-Isternek adott igazat, és kártérítés megfizetésére kötelezte az MTVA-t.

A Simicska érdekeltségébe tartozó társaság megerősítette a Népszabadság értesülését. Érdeklődésünkre azt közölték, 2015 februárjában bontott velük szerződést az MTVA, holott a szerződésük 2015. március 15-én járt volna le. Az MTVA azzal indokolta a döntését, hogy „műsorváltozás” lesz, miközben a „Magyarország, szeretlek!” sugárzása nem szűnt meg. Az elsőfokú ítélet még nem jogerős, keressük az MTVA-t, hogy folytatják-e a pereskedést másodfokon, vagy elfogadják a bíróság döntését. A közmédia fenntartója szerint még nem döntötték el, hogy fellebbeznek-e. A kártérítés pontos nagyságát a Hung-Ister nem kívánta elárulni, az MTVA szerint "nagyságrendekkel kisebb", mint a felperes előzetes igénye volt a per elején.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.