Miskolc példát teremt: betelepülőknek se közmunka, se segély

Sem segélyt, sem pedig közmunka-lehetőséget nem biztosítana öt éven át a sátoraljaújhelyi önkormányzat azoknak a betelepülőknek, akik korábbi lakóhelyükön költözési támogatást kaptak. Mindezt Szamosvölgyi Péter polgármester jelentette ki hétfő reggeli sajtótájékoztatóján.

A zempléni város vezetője ugyan nem mondta ki egyértelműen, de nyilvánvalóan a most készülő rendelettervezet lenne az első konkrét válasz a miskolci önkormányzat két héttel ezelőtt meghozott határozatára, amely keretében a nyomortelepek lakóinak kétmillió forintot adnának, ha elhagynák a borsodi megyeszékhelyet. Azóta több polgármester fogalmazta meg, hogy Miskolc csak át akarja hárítani a nyomortelepek gondjait a környékbeli településekre. Szamosvölgyi Péter kiemelte, a tervek szerint önkormányzati segélyt egyáltalán nem biztosítanának a támogatással beköltözőknek, a közmunkapályázatok során pedig a már most is helyben élőket részesítenék előnyben, hiszen – mint fogalmazott – jelenleg is sok rászoruló ember él a városban.

Rózsahegyi Ferenc, a város aljegyzője szerint komoly szakmai kihívás a rendelet megfogalmazása, hiszen annak egyszerre kell tükröznie az önkormányzat elvárásait és megfelelnie a hatályos jogszabályi kereteknek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.