Nullaszázalékos „fizetésemelést” ajánl a Volán

A közlekedési cégeknél szinte már megszokott módon a Volán-társaságok is nullaszázalékos „fizetésemelést” adnának a dolgozóiknak az idén. Kérdéses, az elkeseredett emberekben mikor szabadulnak el az indulatok.
Elkezdődtek a Volán-társaságoknál is az idei bértárgyalások hétfőn, Budapesten. Az alágazatban működő érdekképviseletek – amelyek a teljes munkavállalói kört képviselik –, megdöbbenve vették tudomásul, hogy a munkáltatói szövetség nulla százalékos „bérfejlesztésre" tett javaslatot – tudatja a Közúti Közlekedési Szakszervezet, a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége, az Autóbusz-Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége, a Liga Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetsége, az Autóbusz-közlekedésben és Személyszállításban Dolgozók Uniója, valamint a Volánbusz Közlekedési Szakszervezet.

Abban az esetben, ha a munkáltatók nem tesznek reális bérfejlesztésre ajánlatot a tárgyalás következő fordulóján – tehát a jövő kedden – akkor a szakszervezetek a nyomásgyakorlás különféle eszközeit bevetve folytatják a tárgyalásokat.

A MÁV, a BKV és a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. után – ezeknél a társaságoknál is nulla vagy legfeljebb néhány tized százalék a béremelési javaslat – tehát a Volán-társaságok is kiterítették a lapjaikat. Az érintett szakszervezetek egy része már korábban jelezte: ha nincs megegyezés, a sztrájktól sem riadnak vissza.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.