Bértapsolók: meghekkelt toborzás?

Nem igaz, hogy bértapsolókat kerestek volna március 15-ére az állami ünnepségre, közölte az a hosztesz-ügynökség, amelyet fizetett statiszták toborzásával hoztak hírbe.

Bértapsolókat toboroz egy hosztesz-ügynökség a kormány március 15-i ünnepségére – futótűzként terjedt ez a hír szerdán e-mailekben és a közösségi portálokon.

Egyes információk szerint a bértapsolókat 800 forintos óradíjjal alkalmazzák. Egy, a lapunkhoz is eljutott e-mailben az olvasható, hogy március 15-i rendezvényekre keresnek jelentkezőket, akiknek a Kossuth téren és a Nemzeti Múzeumnál kellene dolgozniuk. Előírják az öltözetet is: „farmernadrág (vagy fekete vagy sötétkék / nem koptatott és nem szaggatott!!!), fekete sportcipő vagy bakancs, lehetőleg fekete kabát.”

Felhívtuk a megadott telefonszámot, hogy a bértapsolói munkáról érdeklődjünk, ám az illetékes projektmenedzser helyett a cég, az Apple Party Service Kft egyik tulajdonosa, Pella Tamás jelentkezett. A vállalkozó cáfolva a híreket azt közölte: közleményben reagálnak a történtekre.

Az este kiadott, a „valótlan állításokra reagáló” közleményükben azt írták: „Mélységesen elszomorító, hogy több internetes fórumon megjelent egy hír miszerint cégünk, az Apple Party Service Kft. bértapsolókat biztosít a március 15-i ünnepségre.” A cég szerint a több mint tíz éve sikeresen működő, szakmai körökben elismert ügynökség a március 15-i rendezvényen szerződött alvállalkozóként vesz részt: 20 főt közvetítenek ki, akiknek „vízosztás, útbaigazítás, helyszíni koordináció” lesz a faladatuk.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.