Béremelést követel a rendőrszakszervezetek védegyletének szövetsége

Béremelést követel a Rendőr Szakszervezetek Védegylete Szövetség (RSZV), jövő évi követelésüket a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács ülésén jelentették be. A szervezet beosztástól függően 5-30 százalékos emelést tartana indokoltnak.

A szövetség központi koordinációs irodája csütörtökön az MTI-vel azt közölte: a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács hétfőn tartotta soros ülését, amelyen az RSZV bejelentette jövő évi béremelési követelését, s hogy azt nyomatékosítsa, a demonstrációs bizottság megszervezésének előkészítését is.

Az RSZV a tiszthelyettesi, zászlósi állománynál 30 százalékos, a közalkalmazotti, kormánytisztviselői és munkavállalói állománynál 20 százalékos, a tiszti állománynál 10 százalékos, míg a vezetői állománynál 5 százalékos emelést tart elfogadhatónak. 

A közleményben az olvasható: az ülést vezető Lajtár József rendőr vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági főigazgatója a bejelentést tudomásul vette, de úgy véli, a követelés az ország gazdasági helyzete miatt nem indokolt. A szakszervezeti szövetség ezt az álláspontot nem tudja elfogadni, ezért a béremelés érdekében minden törvényes nyomásgyakorló eszközt igénybe kíván venni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.