Béremelést nem kaptak, mégis maradnak a győri sebészek

Az ultimátum lejárt, mégsem adják be fölmondásukat a győri sebészek. Erről az érintettek közleményben tájékoztatták lapunkat.

Mint emlékezetes: még februárban helyezte ügyvédi letétbe felmondását a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház 15 sebésze. Akkor mindezt azzal indokolták, hogy a béreik emeléséről indított tárgyalások elakadtak. Az orvosok azt mondták: ha március 31-ig a felek tárgyalóasztalhoz ülnek, és kompromisszumos megoldás születik, visszavonják felmondási szándékukat.

Az érintettek szerint ugyanis hiába fordultak béreik emelése miatt januárjában a kórház vezetéséhez. A menedzsmenttől azt a választ kapták, hogy tárgyalásokra nincs lehetőség, a felsorolt igényeket a kórháznak nem áll módjában teljesíteni.

Bérigényüket a kórház vezetése sem tekintette eltúlzottnak, mert még megemelve is jóval alacsonyabbak lettek volna az Európai Unió vagy a környező országok szintjénél, de a régió megyei és városi kórházainál is.

A Népszabadságoz eljuttatott közleményükben az áll, hogy miután januári beadványukat, melyben méltányos béremelést kértek, a kórházi management elutasította, annak ellenére is visszavonják fölmondásukat, hogy a tárgyalásokra, konszenzusos megoldásra szabott határidő március 31-ével lejárt, a management részéről a probléma megoldására irányuló erőfeszítést nem láttak.

Mindezt azzal indokolták, hogy eddig valamennyi döntésüket teljes egyetértésben hozták meg. Titkos szavazás során tízen szavaztak a felmondás benyújtása mellett, öten pedig ellene. Mivel közös megegyezés nem született, ezért úgy döntöttek, hogy nem nyújtják be fölmondásukat, maradnak közalkalmazottak. Hozzátették: álláspontjuk, véleményük az egészségügy jelenlegi helyzetéről, munkahelyük viszonyairól nem változtak.

A beadványt aláírók egymással szolidárisak, így ha bárkit közülük a korábbi beadvány aláírásáért vagy egyéb (ezzel összefüggő) koholt indokok alapján hátrányos megkülönböztetés, büntetés ér, valóban távoznak mindannyian a kórházból.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.