Bepanaszolta Magyarországot az Uber

Panaszt nyújtott be az Uber az Európai Bizottságnál Magyarország ellen tegnap, mert a cég szerint a júliusban életbe lépő törvénymódosítás célja a cég ellehetetlenítése volt.

A kormány által benyújtott törvény szerint minden taxiszolgáltatást szervező vagy közvetítő cégnek meg kell felelnie a diszpécserszolgálati követelményeknek, ezzel lényegében betiltották az Ubert.

Rob Khazzam, az Uber közép-kelet-európai regionális menedzsere (képünkön) a The Associated Press-nek azt mondta, szeretnének visszatérni Budapestre. A cégnek, amely 2014 novemberében indult el Magyarországon, 160 ezer felhasználója és 1200 egyéni és kisvállalkozó sofőrje volt.

– Szeretnénk, ha az emberek Magyarországon is hozzáférnének szolgáltatásunkhoz, ahogy az EU majdnem minden más tagállamában élők – mondta Khazzam.

Ahogy arról beszámoltunk, az Uber 2016. július 24-én függesztette fel szolgáltatását, aznap, amikor hatályba lépett az a jogszabály, amely alapján bevonhatják a jogosítványát partnereiknek, és levehetik a rendszámokat az autóról. Az Uber korábban azt állította, próbáltak megállapodni a kormánnyal, de szerintük erre nem volt fogadókészség.

A kormány egyelőre nem reagált az AP megkeresésére.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.