Békesi Gyurcsányról: „Épeszű ember ilyet nem mond”

A Horn-kormány egykori pénzügyminisztere szerint Gyurcsány „alibicsomagot” mutatott be; Békesi László szerint nevetséges arról beszélni, hogy mit terveznek 2014-ben, mikor a csőd itt van a nyakunkon.

Békesi László szerint a miniszterelnök „alibicsomagot” mutatott be, amelynek semmi köze a bizalomerősítéshez, a versenyképesség helyreállításához vagy a nagy rendszerek átalakításához; a volt pénzügyminiszter erről a Liberális Gazdasági Fórumon beszélt.

Az Inforádió honlapján elérhető hangfelvétel szerint a szocialista politikus a csütörtöki tanácskozáson azt mondta: nevetséges arról beszélni, hogy 2014-től értékalapú ingatlanadót vezetnek be vagy, hogy 2016-tól évente négy hónappal emelik a nyugdíjkorhatárt.

„Épeszű ember ilyet nem mond. Ha valaki azt akarja, hogy hangosan röhögjön a világ, akkor kell ilyeneket mondani” – fogalmazott. Most 2009 van, a csőd itt van a nyakunkon, az állami kiadásokat kellene csökkenteni – tette hozzá. A Horn-kormány pénzügyminisztere hangsúlyozta, hogy a gazdaság csak akkor tud kilábalni a bajból, ha export és beruházás vezérelt, egyensúlyőrző, megtakarításokat ösztönző politikát folytat.

Kiemelte, hogy ehhez a végrehajtás eszközrendszerében más mixre van szükség, mint amit az ország az elmúlt nyolc évben folytatott. Laza fiskális politikával, a teljesítményektől elszakított jövedelempolitikával, és egy ortodox monetáris politikával nem lehet egészséges pályán tartani a gazdaságot. Kőkemény fiskális, növekedést támogató monetáris, és szigorú jövedelempolitikára van szükség – mondta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.