Bedühödött Orbán Viktor tanácsadója

Nyomdafestéket nem tűrő szavak kíséretében reagált az újságírójuk kérdéseire Szőcs Géza – írta szerdán az Index. A hírportál azzal bőszítette fel a volt kulturális államtitkárt, hogy megkérdezték, mire ment el több milliárdnyi közpénz a milánói világkiállítás magyar programjainak megszervezésekor.

A világkiállítási projektről cikksorozatot közlő Index most többek között arra jutott, hogy a miniszterelnöki megbízott, Szőcs Olaszországban magát tolta előtérbe: kibérelt egy kastélyt közpénzből, ahol az ő színdarabját mutatták be, illetve kiállították Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő feleségének festményeit. Pedig az Index szerint eredetileg arra kapták a pénzt, hogy magyar cégek bemutatkozását segítsék.

A hírportál szerint nem ez volt az egyetlen botrány. 67,8 millió forintot költött a volt fejlesztési miniszter, Fellegi Tamás cége, az Euroatlantic Solution a világkiállítás magyar honlapját. Ugyanakkor a weboldal ingyenes Wordpress CMS rendszerre épült, nagyon kevés szöveg került ki rá, és nem bírja a terhelést, pár ezer látogatótól összeomlik. Az Index szerint egy ilyen holnap 1,2 millió forintból kihozható. Nemcsak az Euroatlantic Solution, hanem a cég vezetője, az ügynökvádak miatt a közmédiából távozott Heltai Péter is rajta volt az állami fizetési listán.

Az Index szerint 650 milliós összeget kaptak a sok kritikát kapott pavilon, az óriás sámándob hazahozatalára, de a hírportál szerint egyelőre még építési engedélyük sincs.

Egyébként Szőcs máskor sem bírta a kritikákat. A Népszabadság egy hónapja készített vele interjút, akkor ezzel védekezett: "Egyáltalán, vajon miért kerültem célkeresztbe, holott sem barackmagot nem árulok, sem fegyenceket nem dolgoztatok, sem panzióm nincs, amelyhez új országút vezetne, sem semmilyen érdekeltségem nincs semmilyen bizniszben, még egyetlen rongyos kaszinóval sem rendelkezem: ha úgy tetszik, élhetetlen lúzer vagyok, aki nem volt képes politikai tőkéjét pénzbeli tőkévé konvertálni."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.