Bayer Zsolt autóügye a Heti Válaszban

Román cigányok, szlovák-magyar dzsipesek címmel ír a Heti Válasz arról, hogy az a magyar, aki drága kocsiját szlovák rendszámmal használja, ugyanazt teszi, mint a román roma, aki háznépét francia tájon futtatja.

Sarkozy francia elnök és a magyar Vám- és Pénzügyőrség parancsnoka nyugodtan kezet foghatnának, írja a Heti Válaszban Michnai Attila, elvégre mindketten ugyanarra, lényegében a lehetetlenre vállalkoztak, ellenszenvessé, sőt egyenesen nevetségessé téve igyekezetükkel magukat, az általuk képviselt szerveket.

Ma már pontosan tudható, hogy ha az előző magyar kormányzat minden igyekezete ellenére sem talált fogást olyan elszánt ellenfelén, mint a szlovák rendszámmal furikázó Bayer Zsolt újságírón, akkor ez utóbbi tárgyban a továbbiakban másnak sincs igazán félnivalója.

Ugyanígy áll a kelet-európai romák ügye (most éppen) Franciaországban, mert amíg csak újra le nem eresztik az európai vasfüggönyt, erőszakkal ugyan meg nem állítják az ottani hatóságok e népvándorlást, csupán önmagukat teszik ki a világ szájának nagyobb csúfságukra.

A megoldás pofon egyszerű, írja a szerző A pofátlanság határa felcímű jegyzetében, az okot szükséges tehát meglelni, majd megszüntetni, persze csak ha megéri a ráfordítást, mert ha nem, úgy hagyni, nem bolygatni kell az egészet, hisz tudható a népi szólásból, az ilyesmi csak jobban szaglik olyankor.

Tehát idehaza vagy hozzáillesztjük a gépkocsikkal kapcsolatos szabályainkat északi szomszédunkéhoz, vagy marad az arcpirító, másként megváltoztathatatlan gyakorlat, hogy miként ifjú demokráciánkban már annyiszor, továbbra is csak és majd megint a pofátlanjaink járnak jól - amiből nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a címben jelzett pofátlanság egyértelműen Bayerre, a Fidesz alapító tagjára, a pártszületésnapok állandó szereplőjére vonatkozik. A cikket Bayer szlovák rendszámú autójának fotójával illusztrálták.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.