galéria megtekintése

Bayer Zsoltért kapkodtak a legjobban a fideszes fórumszervezők

21 komment


Spirk József

Egy belső online felületen versenghettek a választókerületek, hogy megszerezzék a legnagyobb neveket a migránsokkal riogató lakossági fórumokra. A fideszes ászokon kívül Nógrádi Györgyre és az elmondása szerint egykor földönkívüli lényekkel találkozó Georg Spöttlére is sokan próbáltak lecsapni, de Bayer Zsoltnál senki sem volt népszerűbb. 

Bayer Zsolt a fórumokon is bizonyíthatja, hogy rászolgált a lovagkeresztre
Földi Imre / Népszabadság

Két héten keresztül egymást érik országszerte a kvótanépszavazásra készülő Fidesz lakossági fórumai. A párt mind a 106 országgyűlési képviselői választókerületben lezavar kettő, sőt sok helyen három kampánybeszélgetést, amelyekre politikai nagyágyúkkal, kormánytagokkal, ismert fideszes vezetőkkel próbálják bevonzani a szavazópolgárokat.

Kövér László házelnök az egyik első fórumon be is mutatta, milyen fontos szerepe van az ilyen típusú eseményeknek a kampányarzenálban. A Jászberényben rendezett hétfői fórumon minden korábbinál erősebb, az október 2-i kvótaellenes szavazatokat támogató érvek kerültek elő. A házelnök és vendéglátói itt vetették be például a roma szavazókat alighanem jelentős mértékben aktivizáló "több migráns – kevesebb segély" elméletet. A fórumokon azóta fellépett már Kubatov Gábor Fidesz-alelnök és Rogán Antal kabinetminiszter is.

 

A fővárosi és vidéki lakossági beszélgetésekre legalább 100-150 fideszes vagy kormányzati prominens személyiséget és a menekültügyben a Fidesz álláspontját támogató külsőst állítottak csatasorba a kampányszervezők.

A Népszabadság Online információi szerint a Fidesz a lakossági fórumos kampányok gyors leszervezésére egy belső online felületet hozott létre.

A párt képviselőivel, minisztereivel szemben ilyenkor elvárás, hogy a fórumozós időszakban legalább három szabad időpontot jelöljenek meg, amikor a kampányprogram kedvéért akár hosszabb vidéki utazást is be tudnak vállalni. A legszorgalmasabb pártemberek öt dátummal jelentkeznek. Orbán Viktor neve nem volt rajta a listán, ő külön kategória a kampányban, a saját stábja dönti el, hol szólaljon meg a miniszterelnök.

A teljes névsor az időpontokkal együtt egy előre fixált napon jelent meg a Fidesz internetes hálózatán. Akik elég gyorsak és a szervezéssel tudnak alkalmazkodni a dátumokhoz, azonnal lefoglalhatták Kövér Lászlót, Rogánt vagy akár Pintér Sándort is. A lassabb választókerületeknek kénytelenek beérni a kevésbé ismert politikusokkal.

Forrásaink szerint a választékból az egyik legnépszerűbb fórumszónok Bayer Zsolt volt, őt próbálta legtöbb választókerület megszerezni. Az egyik Fidesz-vezető szerint ez azért van, mert 

"vidéken senki sem tudna megnevezni akár csak egyet is azok közül, akik visszaadták a lovagkeresztjüket, Bayer népszerűsége viszont továbbra is töretlen".

Sokan szerették volna megszerezni a menekülttémában megkerülhetetlen Nógrádi György biztonsági szakértőt, de az UFO-kutatói múlttal rendelkező, elmondása szerint a kilencvenes években földönkívüli lényekkel is találkozó Georg Spöttle nevére is sokan rányomtak.

A jövő hét végén be is fejezik a fórumokat. A népszavazás előtti utolsó napokban a párt kampánygépezete teljesen átáll a személyes mozgósításra. Az aktivisták és a politikusok feladata az lesz, hogy kopogtassanak be minél több szavazópolgárhoz, és beszéljék rá a részvételre.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.