Baseballütővel fenyegették meg a meleg párt egy trafiknál

Egy férfi hazafelé tartott két külföldi barátjával, amikor az egyikük betért a Baross utca környékén egy nemzeti dohányboltba. A férfi megcsókolta kint maradó párját, mire a boltos baseballütővel felfegyverkezve fenyegette meg őket homoszexualitásuk miatt.

"Buzik! Ne itt buziskodjatok! Húzzatok el innen!" - ezt kiabálta az egyik érintett férfi beszámolója szerint a boltos, aki ráadásul egy baseballütővel fenyegetve lépett ki az üzletből. A férfi az Indexnek azt nyilatkozta, rendőrt hívott, mert veszélyben érezte magát. Elmondása szerint a rendőrök 30-40 perccel a hívás után értek ki a helyszínre. A Társaság Egy Tudatos Társadalomért Facebook-oldalán közzétett beszámoló szerint a baseballütővel fenyegető boltoson kívül az üzlet egy másik alkalmazottja is inzultálta a férfit és a barátját, a következőket mondta: "apátok büszke lenne rátok, buzeránsok!"

A férfi szerint a kiérkező rendőrök az egyértelmű helyzet ellenére nem intézkedtek megfelelően, hanem őt és a barátját vádolták közszeméremsértéssel. Egyértelmű volt a helyzet és a rendőrök is elismerték a támadás homofób indítékát, ennek ellenére "valamilyen könyvből" felolvastak egy részt a közszeméremsértésről és a boltosnak azt javasolták, hogy emiatt tegyen feljelentést. A párnak szintén azt mondták, tegyenek feljelentést a boltos ellen.

"Az is felháborító volt, ahogy a rendőrök minket kezeltek, tőlünk megkérdezték, hogy ittunk-e aznap este, de a baseballütővel fenyegető férfitől nem. A barátom nagyon fel volt zaklatva és emiatt idegesen elkezdett fel-alá járkálni, de a rendőrök rászóltak, hogy maradjon egyhelyben” – mondta a férfi az Indexnek és hozzátette, korábban sosem érte attrocitás azért, mert meleg.

A férfi azt is elmondta a rendőröknek, hogy a boltos baseballütővel fenyegette őket, a rendőrök be is mentek az üzletbe, de "nem találták, vagy nem is keresték" az eszközt.

A férfi az Indexnek azt mondta, hogy ha mégsem indul eljárás, biztosan feljelentést fog tenni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.