Barroso a halálbüntetésről: Ha bevezetik, távozzanak az EU-ból!

Exkluzív interjút adott az ATV-nek José Manuel Barroso, az Európai Bizottság előző elnöke. Azt mondta: az Európai Unióban nem lehetséges a halálbüntetés visszaállítása, aki pedig ilyet akar, az távozzon az EU-ból.

Az Egyesült Államokban készített interjút José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság volt elnökével az ATV. A teljes beszélgetést vasárnap este sugározzák.

Barroso úgy fogalmazott, hogy uniós tagállamban nem lehetséges a halálbüntetés, ez alapfeltétel, az alapvető jogok része. Ugyan Orbán Viktor azt mondta, napirenden kell tartani a témáról való vitát, Barosso szerint a vita már rég lezárult, és ezzel minden tagállam tisztában van.

Az Európai Uniónak nem lehet tagja olyan ország, ahol a halálbüntetést bevezetik – fogalmazott. Hozzátette: egyértelmű mind a jogi, mind a politikai konszenzus arról, hogy az unióban ez tilos, hogy a visszaállítása egész egyszerűen nem lehetséges. „Persze ha egy tagállam mégis be akarja vezetni, megteheti. De ebben az esetben távozzon az unióból” – mondta az ATV-nek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.