Még titok, hogy kikkel tanácskozik Balog

Még mindig kérdéses, hogy kik vesznek részt az emberi erőforrások minisztere által – részben a pedagógusok erősödő tiltakozása nyomán – jövő keddre meghirdetett köznevelési kerekasztalon. A tárca nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy kiknek küldött meghívott. Az MTI a kerekasztal leendő helyszínén elhelyezett névtáblák alapján úgy tudja: a tanácskozásra eredetileg csak a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet, az Eszterházy Károly Főiskola, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Országos Köznevelési Tanács, a Pedagógusok Szakszervezete, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a Nemzeti Pedagógus Kar, a Nemzeti Ifjúsági Tanács, az MTA Közoktatási Elnöki Bizottság és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapott meghívást.

A lista miatt Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke nyílt levélben kérte a közoktatás szereplőit, hogy bojkottálják a kerekasztalt. Szerinte ugyanis Balog Zoltán miniszter csonka kerekasztala csak egy politikai trükk, terelés, újabb megosztási kísérlet.

A tervezett bojkott miatt megkérdeztük Mendrey Lászlót arról: szerinte kiket kellett volna meghívni?

– Már azt a megközelítést sem tartom helyesnek, hogy a miniszter jelöli ki, kit látna szívesen az egyeztetéseken. Az úgy nem jó, hogy kedve szerint válogat a kendermagban. Ideális esetben úgy kellett volna kezdeni, hogy meghirdetik a kerek­asztalt, s kérik, jelentkezzen, aki részt venne azon – mondta az érdekvédelmi vezető.

Ezt az álláspontját annak ellenére is fenntartja, hogy időközben – épp akkor, amikor Miskolcon ezrek tüntettek – az általa vezetett PDSZ is kapott meghívót a minisztériumtól.

– Péntek délig kaptunk időt arra, hogy eldöntsük, elfogadjuk-e a meghívást. A választmányunk dönt majd arról, elmegyünk-e. A részvétel és a bojkott fenntartása mellett is súlyos érvek szólnak – nyilatkozta lapunknak a PDSZ elnöke.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.