Balesetveszély miatt tilos feltekerni a méregdrágán épített biciklis kilátóra

Fél évvel az átadás után lezárták a biciklisek elől a közel félmilliárd forintos uniós támogatásból épült Tisza-tavi biciklis kilátót. A kétemeletes épületre kacskaringós kerékpárutat építettek, de gyorsan kiderült, hogy balesetveszélyes.

Nem lehet felbringázni a Tisza-tavi Karékpáros Centrum kilátójába, kordonnal zárták le az épületben a vadonatúj kerékpárutat.

A tiszafüredi turistacentrum ünnepélyes megnyitóját tavaly év végén tartották. A Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter által megtekintett beruházást egy 1,1 milliárdos turisztikai fejlesztési programból teljes egészében uniós támogatásból finanszírozták. A kilátó közel félmilliárd forintba került. 

Az eredeti koncepció az volt, hogy egy szokásos kerékpárkölcsönző helyett egy különleges kerékpáros kilátót alakítanak ki, ezért betonkacskaringókból egy olyan kerékpárutat építettek, amely felvezet egészen második emeletig. A kilátó szinten egy hungaricumboltot is nyitottak.

A bolt forgalma azonban nem pöröghetett fel, mert balesetveszély miatt kizárólag gyalog lehet felmenni az amúgy szerény panorámával rendelkező biciklis kilátóba.

A féléves tiszafüredi komplexumot az LMP két politikusa a napokban látogatta meg. Hadházy Ákos és Sallay R. Benedek a dolgozóktól tudta meg, hogy befuccsolt a kilátó.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.