Bajnaiék megkörnyékezték az LMP-t?

"Bajnai üzlettársának már 2008-ban kellett az LMP" címmel közölt cikket a csütörtöki Heti Válasz, de már a megjelenése előtt csúsztatással vádolták a hetilapot az érintettek.

A Heti Válasz Schiffer Andrással közölt interjújának online verziója szerint Bajnai Gordon érdekköre 2008-ban megkörnyékezte az LMP-t, konkrétan Bajnai egykori főnöke, és barátja, Küllői Péter ajánlotta segítségét a pártnak.

„Amikor lapjukban azt olvastam, hogy a megénekelt üzleti kör egyik legfontosabb tagja Küllői Péter volt, dobtam egy hátast" - olvasható az online verzióban.

Schiffer András az Indexnek úgy reagált, sajnálja, hogy a lap online kiadása olyan sugalmakat ad a szájába, amelyeket, ahogy majd a teljes interjúból ki is derül, nem állt szándékában mondani. Az LMP vezetője elmondta, hogy az interjú más témákról szólt, a fókusz nem az online változatban kiemelt témán volt. Schiffer hangsúlyozta, hogy előzőleg nem is ismerte Küllői Pétert. Ebben az időben Ertsey Katalint is "nagyon felületesen" ismerte, és a pártszervezés kapcsán ekkor még nem is találkoztak. Schiffer csak ezen botrány kirobbanásakor tudta meg, hogy Ertsey Katalin kapcsolatban állt Küllőivel. Schiffer aggályosnak tartja, hogy a Heti Válasz az online verziójában kiemelt részletekkel azt sugallta, hogy Küllői pénzzel akart "segíteni" az alakuló párton.

Ertsey Katalin szerint viszont éppen fordítva történt, nem Küllői kereste meg az LMP-t, hanem ők az üzletembert, aki viszont nem akart kapcsolatba kerülni a párttal.

"Kénytelen vagyok cáfolni, ami a Heti Válasz online verziójában megjelent ma Küllői Péterről. Nem ő kereste meg az LMP-t, hanem mi őt, és nem ő akarta támogatni az LMP-t, hanem mi kértük erre, amit ő határozottan, de udvariasan elutasított, mondván, hogy az ő társadalmi ügyeinek és személyes vállalásainak ártana bármely politikai szerveződés támogatása. Tisztában vagyok azzal, hogy most majd én is a Bajnai-gárda tagjává avanzsálok, de mivel annak idején ezt – nem egyszer – személyesen is elmondta nekem Küllői Péter, becsületbeli kérdésnek tartom az igazságot közzétenni" – írta közleményében a volt LMP-s képviselő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.