Bajai kamuvideó: Harangozó helyreigazítást kér

Jogi úton fog elégtételt venni Harangozó Tamás a bajai videó átvételével összefüggésben személyét érintő valótlan, rágalmazó állítások miatt.

Az első perctől kezdve világosan elmondtam, hogy a felvétel átadásánál nem voltam jelen: ezt megdönthetetlen bizonyítékokkal (tárgyi bizonyíték és tanúvallomások) igazolni tudom – írta közleményében Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese a bajai videó kapcsán. Emlékeztetett: az elmúlt napokban számos médium és politikus olyan hamis látszatot keltő kijelentéseket tett, amelyek szerint személyesen jelen volt a bajai videó átadásánál, voltak, akik ezt egyszerű tényállításként közölték. A képviselő felszólított mindenkit, hogy haladéktalanul közöljenek helyreigazítást és kérjenek bocsánatot ezen állításaik miatt. Amennyiben ezek nem történnek meg, illetve ha bárki a továbbiakban a személyével kapcsolatban ezen állításokat megfogalmazza, jogi úton fog elégtételt venni – szögezte le. 

Az MTI kedden azt írta: az MTI Hírcentrum értesülései szerint Papp Károly országos rendőrfőkapitány az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága keddi zárt ülésén megerősítette, hogy Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese jelen volt a bajai választással kapcsolatos hamis videofelvétel átadásánál a Jókai utcai pártszékházban.

Az M1 kedd esti Híradójában elhangzott: a nemzetbiztonsági bizottság keddi zárt ülésen tájékoztatást kapott az országos rendőrfőkapitánytól a hamisítási üggyel kapcsolatban. "Kiszivárgott információkra" hivatkozva a hírműsorban azt közölték: Papp Károly az ülésen megerősítette azt a korábbi sajtóinformációt, mely szerint a nyomozati anyagok egyik bizonyítékából kiderül, hogy Harangozó Tamás jelen volt a hamis videofelvétel átadásánál az MSZP székházban. Az ülésen állítólag elhangzott az is, hogy a rendőrség a nyomozás során lefoglalta és vizsgálja a szocialista párt székházánál található kamerák felvételeit - tették hozzá. Megemlítették, hogy Harangozó Tamás, bár tagja a bizottságnak, a keddi ülésen nem vett részt.

A hvg.hu-ra múlt pénteken felkerült videofelvételen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn azt közölte, megrendezett a hamisítványként leleplezett bajai videofelvétel. Az ügy miatt szerdán lemondott posztjáról Gavra Gábor, a hvg.hu főszerkesztője.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke keddi sajtótájékoztatóján megismételte: sem az MSZP-nek, sem egyetlen politikusának nincs köze a videó elkészültéhez. A pártelnök azt mondta, egyre inkább a Fidesz provokációjának tartja a videofelvételt, mivel az egyedül a kormánypárt érdekeit szolgálja, a Fidesznek kínos ügyekről tereli el a figyelmet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.