Bábolna-ügy kölcsönös feljelentésekkel

Hamis az a kölcsönszerződés, melyben húszmillió forintot kapott az IKR Zrt. vezérigazgatójától, és hamis Budai György Magosz-elnök vádaskodása, aki úgy véli, hogy emiatt a legalacsonyabb árat kínáló IKR kapta meg egy 85 hektáros bábolnai földterület haszonbérleti jogát.

Mindezt Horváth Klára, Bábolna polgármestere (MSZP) hétfőn közölte az MTI kérdésére. A politikus elmondta, ő és az IKR vezérigazgatója hamisítás miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, illetve jó hírnév megsértéséért feljelentik Budai Györgyöt, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatóját.

Vasárnap Budai Gyula sajtótájékoztatóján azt mondta, hűtlen kezelés gyanúja miatt Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere ellen nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség, mivel egy 85 hektáros állami földterületet a legalacsonyabb ajánlatot tevő IKR Zrt.-nek adott bérbe és ehhez vagyonkezelő hozzájárulását nem kérte ki.

Horváth Klára elmondta, Budai állításával ellentétben megkérték a vagyonkezelő hozzájárulását, azonban az még nem érkezett meg az önkormányzathoz. A főügyészség kérésére január elején minden iratot átadtak, a nyomozás elrendeléséről azonban csak a Magosz elnökének sajtótájékoztatójából értesültek, aki úgy tűnik, jobban értesült, mint az ügy érintettjei.

A bábolnai polgármester hozzátette, nem vett fel kölcsönt az IKR vezérigazgatójától, ezért az összeget nem szerepeltette vagyonnyilatkozatában. Állítása szerint hamisítvány a kölcsönszerződést bizonyító, általa aláírt irat, melyet Budai György bemutatott a nyilvánosságnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.