Azeri kiadatás: Navracsics lemondását követeli a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) követeli Navracsics Tibor igazságügyi miniszter lemondását, és kezdeményezi az Országgyűlés külügyi bizottsága rendkívüli ülésének azonnali összehívását.

Az ellenzéki párt szombaton, az MTI-nek küldött közleményében azt írta, szerintük Orbán Viktor miniszterelnök áruba bocsátotta Magyarország becsületét. A DK szerint előre látható volt, hogy az "azeri kölcsön reményében" Azerbajdzsánnak kiadott, örmény tiszttársát nacionalista indulatból agyonverő baltás gyilkos kegyelmet kap.

Álláspontjuk szerint a kormány ezzel a lépésével azt üzente az egész világnak, hogy Magyarország olyan hely, ahol az emberélet eladó, ahol a baltás gyilkos nem jól megérdemelt büntetését töltő bűnöző, hanem túsz, akit némi váltságdíj reményében tartanak fogva és engednek szabadon.

"Az Orbán-kormány lépését megvetéssel és undorral fogadó nemzetközi reakciókon lemérhető, hogyan vélekedik erről a civilizált világ" - fűzték hozzá.

A DK szerint a kormány a gyilkos kiadásával "nemcsak a magyar népet, hanem az egész örmény nemzetet is szembeköpte, beleértve a Magyarország területén élő örmény kisebbséget is".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.