Az ügyészség szerint a határozat egyértelmű

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint a határozat egyértelmű, a nyomozást bizonyítottság hiányában szüntették meg.

Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzésével kapcsolatban Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője érdeklődésünkre közölte: nem kíván a sajtó útján vitába szállni Gyurcsány Ferenccel.

A főügyészség határozata szerinte egyértelmű: a Büntetőeljárásról szóló törvény 190. paragrafusa első bekezdésének b) pontja, miszerint "az ügyész a nyomozást határozattal megszünteti, ha a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény".

Amennyiben az ügyészség úgy ítélte volna meg, hogy az ügyben nem történt bűncselekmény, a nyomozást a) ponttal szüntette volna meg, amely így szól: az ügyész a nyomozást határozattal megszünteti, ha a cselekmény nem bűncselekmény.

Fazekas kérdésünkre közölte: az ügyészségre a határozattal szemben eddig panasz nem érkezett a volt miniszterelnök részéről.

Gyurcsány Ferenc védőjét, Zamecsnik Pétert külföldön értük el. Mint mondta, még nem olvasta a határozatot, így nem kíván arról nyilatkozni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.