Az Orbán-vőjelölt testvérének is jutott 157 hektár

A kormányfőhöz közel álló pályázók Felcsút környékén nyertek szerencsés módon állami földeket. A legújabb történet arról szól, hogy Orbán vőjelöltjének családja sem panaszkodhat. Stafírung a Tiborcz-családnak.

Egy Tiborcz-lány nyerte el a legtöbb állami földet Bicskén – írja Talpalatnyi föld című sorozatában az Átlátszó.hu. A győztes egyik testvére a Közgép leányvállalatának igazgatósági tagja, és a sajtóban a miniszterelnök lányának udvarlójaként emlegették.

Az összesítés szerint a Fejér megyei Bicskén a miniszterelnök vőjelöltjének egyik testvére lett a legnagyobb nyertese a sokat vitatott és tíz évre titkosított állami földbérleti pályázatnak. Tiborcz Eszter 157 hektár szántó, vagyis a Fejér megyei bérletek 4,1 százaléka fölött rendelkezhet az elkövetkező húsz évben – a földek egybefüggő birtokot képeznek. Az Átlátszó.hu földtérképéből kiderül, hogy noha az elnyert birtok közigazgatásilag Bicskén található, a valóságban karnyújtásnyira van a győztes családjának tulajdonában lévő, Csapdin működő Tiborcz lovasklubtól.

A klub Csapdi-Tükröspusztán működik. Honlapja szerint a terület egykor Pálffy gróf tulajdonában volt az uradalmi istállóval és a hozzá tartozó ősparkkal, valamint mintegy 40 hektáros földterülettel együtt. A telepen bértartással foglalkoznak, és tereplovaglást biztosítanak az idelátogatóknak.

Az ősparkban mini vadaspark működik, tó épül, de szökőkút-, szaunapark-, teniszpálya-építés is szerepel az idei tervekben – a cél egy szabadidőpark létrehozása. A lovasklubtól 10 percre található a szintén a család tulajdonában lévő panzió kétszemélyes szobákkal, uszodával, amely szintén a Tiborcz család tulajdona, de tervezik, hogy a közeljövőben megoldják a látogatók helyben elszállásolását is. Az Átlatszó.hu megkereste Tiborcz Esztert, az állami pályázat nyertesét, aki nem kívánt nyilatkozni.

Tiborcz Eszter testvére, Tiborcz István ügyvéd, igazgatósági tagja a Közgép egyik leányvállalatának, az E-OS Innovatív Zrt.-nek. Korábban a sajtóban úgy emlegették, hogy ő a miniszterelnök egyik lányának, Orbán Ráhelnek az udvarlója, és még egy napokban megjelent HVG-cikk is így írt róla. A másik testvér, Tiborcz Péter 2006–2010 között a Fejér Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke volt, jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai tanácsadója.

A Talpalatnyi föld korábbi cikkei itt olvashatók.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.