Az NNI nyomoz a Tiborcz-birtok melletti favágás miatt

Az NNI nyomoz a Csabdi Tükröspuszta Tiborcz Lovas Klub mellett folyt engedély nélküli fakivágás ügyében.

A Csabdi Tükröspuszta Tiborcz Lovas Klub mellett folyt engedély nélküli fakivágás ügyében természetkárosítás és vagyon elleni bűncselekmény miatt az év elején indult eljárást a közelmúltban áttették az ORFK Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kiemelt ügyek osztályára. Erről a tényről a Népszabadság úgy értesült, hogy lapunk külső munkatársa hétfőre idézést kapott a NNI-től, ahol tanúként kívánják kihallgatni az ügyben.

Korábban a Bicskei Rendőrkapitányság, majd a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vitte az eljárást, ám annak ellenére, hogy megkapták a munkatársunk által február 6-án a helyszínen készített felvételeket, nem kerítettek sort a tanúkénti meghallgatására. Az ügyben a napokban Polt Péter legfőbb ügyész vizsgálatát kértük.

A Natura 2000 európai természetvédelmi oltalom alatt álló területen folytatott, több mint száz fa kiirtásával kapcsolatban természetkárosítás miatt Lengyel Szilvia ­LMP-s képviselő, lopás miatt pedig a terület tulajdonosai tettek feljelentést. A Tiborcz család birtokán át elszállított fák szisztematikus, gépi eltávolítása a tulajdonosok tudta és engedélye nélkül folyt, s a helyreállítás, újratelepítés költsége is őket terheli.

Februárban számoltunk be az engedély nélküli favágásról. Akkor a helyszínen hetek óta dolgozó munkások kérdésünkre azt közölték, hogy Tiborczék bízták meg őket a fakivágással – a helyszínen lévő, tízmilliós értékű munkagépeket is ők bocsátották a rendelkezésükre. Az egyik traktor később még felbukkant Orbán Viktor lányának esküvőjén is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.