'Még Kumin is elhiszi a hamis sikerpropagandát?'

Tavaly 1600 idegen nyelvű cikkből mindössze hat volt kedvező a kormányra nézve – állítja az MSZP. A párt úgy látja, hogy a nemzetközi sajtókapcsolatokért felelős helyettes államtitkár is elhiszi a „hamis sikerpropagandát”.

Úgy tűnik, Kumin Ferenc – aki nemzetközi sajtókapcsolatokért felelős helyettes államtitkár – sem érzékeli már a valóságot, és maga is elhiszi, amit az Orbán-kormány hamis sikerpropagandája harsog – állítja Török Zsolt, az MSZP sajtótagozatának elnöke a pártja honlapján megjelent közleményben.

A nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár szerinte a Fidesz példátlan gazdasági kudarcairól szóló külföldi tudósításokat a "kedvező változásokról" szóló beszámolóknak, a növekvő antiszemitizmust bemutató cikkeket pedig a virágzó kulturális életről szóló hírekként értelmezi.

Mivel sem a gazdaság, sem a demokrácia állapota nem ad okot a nemzetközi sajtónak az Orbán-rezsim dicséretére, tavaly 1600 idegen nyelvű cikkből mindössze hat volt kedvező a kormányra nézve – állítja Török Zsolt. Ezért úgy véli, kár volt négymilliárd forintot a Friends of Hungaryre, és további súlyos százmilliókat országimázs-közvetítő ügynökökre költeni – vélekedik. Ahol ennyi ráfordítással is csak a hírek három ezrelékét sikerül kedvezővé varázsolni – tette hozzá –, ott nem a sajtóval, hanem a politikával van a baj.

A győzelmi jelentésnek szánt nyilvánvaló hazudozás, a sikertelenséget és a káoszt leplezni hivatott pártállami sajtópropaganda már sem az itthoni, sem a külföldi megítélésükön nem segít – véli a politikus. Aki ezt nem hiszi, szerinte kérdezze meg a kormánypárt soraiban ülő Pozsgai Imrét és Szűrös Mátyást, az ország kedvező megítélésének visszaállítását pedig bízzák a következő kormányra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.