Az MSZP kiakadt a "pitbull" kinevezésén

Az a Németh Zsolt lett a köztévé új hírigazgatója, aki a szocialisták szerint elsőszámú felelőse Lomnici Zoltán nemzetközi visszhangot kiváltó kitakarásának. Az MTVA felszólította a pártot, hogy tartsa tiszteletben a médiatörvényt.

Németh Zsoltot, az MTI Hírcentrum eddigi vezetőjét nevezte ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hírigazgatójává Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója - adta hírül az Országos Sajtószogálat. Németh Zsolt kinevezésére reagálva a Magyar Szocialista Párt közleményt adott ki, amelyben Török Zsolt országgyűlési képviselő, a párt szóvivője azt írja: megdöbbenéssel hallják, hogy "az MTVA vezetése (minden bizonnyal kormányzati nyomásra) azt a Németh "Pitbull" Zsoltot szeretné kinevezni hírigazgatónak, aki az elsőszámú felelőse a hírhamisításért, illetve a felháborító, nemzetközi visszhangot is kiváltó kitakarásért". (A szóvivő itt Lomnici Zoltán volt főbíró esetére utal, akit egy híradós anyagból kitakartak, hogy az arca ne látszódjék - a szerk.)

Az MSZP felszólítja Böröcz Istvánt, az MTVA vezérigazgatóját, hogy csak olyan személyt állítson a közmédia egyik legfontosabb posztjára, aki képes megfelelni a függetlenség, és a szakmaiság legmagasabb szintű kritériumainak. Az MTVA az MSZP közleményére így válaszolt: a társaság nem hagyja, hogy a pártpolitika beleszóljon a független közmédia működésébe. Felszólítják az ellenzéki pártot, hogy tartsa tiszteletben a médiatörvényt, valótlan állításait pedig vonja vissza.

Erre válaszul az MSZP közölte: "a párt üdvözli az MTVA mai kinyilatkoztatását, miszerint nem szeretné, ha a pártpolitika beleszólna a közmédia működésébe. Ez annak fényében válik különösen izgalmassá, hogy a független közmédia elnöke, a független Böröcz István ma Giró-Szász Andrással a Fidesz-KDNP-kormány szóvivőjével közösen tartott sajtótájékoztatót a kormány és a közmédia közös, egymástól függő munkavégzéséről. Ahogy az is egészen érdekes, hogy éppen a független Szalai Annamária-féle független Médiahatóság mutatta ki a napokban, hogy a közmédia messze felülreprezentálja a kormányt és a kormánypártokat. Ez tehát a mai magyar független közmédia".

A hírigazgatóvá kinevezett Németh Zsolt a továbbiakban is ellátja a Hírcentrum vezetői feladatait, kinevezése 2013. április 2-től határozatlan időre szól. Gulyás István korábbi hírigazgató a továbbiakban több képernyős feladatot kap, és felelős főszerkesztőként több műsor megújításán dolgozik a közeljövőben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.