Az MSZP feltételei az új alkotmányhoz

Az MSZP akkor tudja támogatni az új alkotmányt, és annak megalkotásában akkor tud részt venni, ha az, illetve annak előkészítése az általuk támasztott három - formai, politikai, illetve szakmai - követelménynek megfelel.

Mesterházy Attila elnök-frakcióvezető, Hiller István, a párt humánkabinetjének vezetője, Kiss Péter, a társadalompolitikai kabinet vezetője és Bárándy Gergely elnökségi tag közös, keddi sajtótájékoztatójukon leszögezték: a szocialisták szerint nincs alkotmányozási kényszer, de az elmúlt évek változásai miatt az MSZP el tudja fogadni, hogy új alaptörvény készül.

Mesterházy Attila leszögezte: az MSZP addig vesz részt az új alkotmány készítésének folyamatában, amíg az bizonyos feltételeknek megfelel. A szocialisták formai feltétele az, hogy az új alkotmány elfogadását előzze meg társadalmi egyeztetés - közölte. A politikai feltétel az - fűzte hozzá -, hogy az új alkotmány előkészítéséből ne zárják ki azokat, akiknek a véleménye eltérő a Fideszétől.

Az MSZP szakmai elvárásáról a pártelnök azt mondta: az új alkotmánynak meg kell őriznie a jelenlegi alaptörvény időtálló eredményeit és védenie kell a demokratikus berendezkedést, a jogállamot, a szabadságot, az emberi jogokat, a méltóságot és az európai értékeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.