Schmuck Andoréknak már megvan a 106 honatya-jelöltje

Tisztújító közgyűlést hívott össze november 10-ére a Magyar Szociáldemokrata Párt, amely döntött az új alapszabályáról is. A következő hónapban tartandó kongresszuson átadják a párt 106 országgyűlésiképviselő-jelöltjének a megbízóleveleket.

Új alapszabályról döntött, és november 10-re tisztújító közgyűlést hívott össze a Magyar Szociáldemokrata Párt (MSZDP) legfelsőbb döntéshozó szerve – olvasható az ellenzéki párt közleményében. A több mint száz küldött pártvitára alkalmasnak találta a 2014-es országgyűlési választási programtervezet alaptéziseit, és egyértelműen támogatta az MSZDP politikai stratégiáját.

Schmuck Andor ügyvezető elnök tájékoztatta a küldötteket, hogy az elmúlt három hónap szervezési tevékenységének köszönhetően 254 alapszervezettel nőtt az MSZDP.

A budapesti tanácskozáson Kapolyi László pártelnök bejelentette, hogy a pártszervezetek számának folyamatos növekedése, a vidéki alapszervezetek bővülése, valamint a szociáldemokrata értékek iránt nyitott választópolgárok támogatásának megszerzése hatékony, dinamikus pártvezetés létrehozását igényli.

A párt iránti egyre fokozódó érdeklődés kielégítése, valamint a nemzetközi testvérpártokkal történő szoros együttműködés bővítése céljából a kongresszus teljes tisztújításról határozott.

A novemberi kongresszuson a vezető testületek és tisztségviselők megválasztásán túl 106 egyéni országgyűlési választási körzet jelöltjeinek megbízólevele is átadásra kerül, valamint külföldi testvérpártok delegációi is jelezték előzetes részvételüket – zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.