Az MDF vitára hívja a pártok szóvivőit

Az MDF szóvivője vitára hívta az európai parlamenti választáson mandátumot szerzett pártok szóvivőit.

Kerék-Bárczy Szabolcs kiemelte: a szóvivők a vitán megoszthatnák pártjuk elképzeléseit arról, milyen országot képzelnek el a jövőben. Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje vasárnap, programadó beszédében úgy fogalmazott, okos államra, emellett pedig erős társadalomra, erős demokráciára, erős gazdaságra, valamint erős vállalkozókra van szükség. Hozzátette, egy okos államnak nem feladata a munkahelyteremtés, ellenben az igen, hogy létrehozza azokat a feltételeket, szabályokat, körülményeket, amelyek alapján a vállalkozói osztály hajlandó beruházni. Az MDF szóvivője hozzátette: az "okos állam" a közoktatást és a felsőoktatást a munkaerő-piaci igényeknek rendeli alá.

Szólt arról is, hogy úgy tűnik, egyetlen párt miniszterelnök-jelöltje sem tud és mer nyilvános vitát folytatni Bokros Lajossal, mivel eddig senki sem fogadta el a kihívást. Közölte, hogy napokon belül megújul az MDF honlapja, mely tükrözni fogja az új MDF koncepcióját. Hozzátette, hogy február közepétől megjelennek a párt óriásplakátjai is a közterületeken. Kerék-Bárczy Szabolcs elmondta: a következő hetekben még a párt országos listája "válhat érdekessé". Megerősítette, hogy az országos lista hetedik és tizenötödik helyén szerepel majd SZDSZ-es politikus.

Hozzátette: a párt országos listáját először az MDF elnökségének kell jóváhagynia, az országos választmánynak pedig egyetértési joga van. Az országos lista miatt tehát márciusban még összeül az országos választmány - jelentette ki. Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje márciusban és áprilisban kezd országjárásba.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.